דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
את הגזר הסגול כבר טעמתם?

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תערובת הגזרים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • גזר לבן (פארסניפ) - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (312 גרם)
  • גזר סגול - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה
  • גזר צהוב - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה
  • שמן הזית והתבלינים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מיץ לימון - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    סחוט טבעי
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - כפית
    כתוש
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים, מקלפים ומגרדים את הגזרים לרצועות דקות וארוכות.
  • 2 מניחים את תערובת הגזרים בקערה.
  • 3 מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים, מוזגים על הגזרים המגורדים בקערה ומערבבים היטב.
  • 4 שומרים בקירור עד להגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: ניתן להיעזר במנדולינה לגירוד הגזרים.

הערך התזונתי לא כולל את הגזרים הסגולים והצהובים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10397
חלבונים (גרם)1.08 1.02
פחמימות (גרם)1514
מתוכן סוכרים (גרם)5.3 4.98
שומנים (גרם)4.87 4.57
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.7
נתרן (מ"ג)178.17167.3
סיבים תזונתיים (גרם)3.69 3.47
מים (גרם)80.8175.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)322.88303.17
ויטמין B (מ"ג)1.481.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.2340.59
ויטמין C (מ"ג)13.4412.62
ויטמין E (מ"ג)1.040.98
ויטמין K (מק"ג)16.9615.93
סידן (מ"ג)34.3532.26
ברזל (מ"ג)0.470.44
מגנזיום (מ"ג)20.4819.23
זרחן (מ"ג)52.7849.56
אבץ (מ"ג)0.420.39
אשלגן (מ"ג)329.66309.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 20% 4.5% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.