דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דובשניות מתפצפצות
דובשניות מתפצפצות
אין ראש השנה בלי דובשניות

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 14 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הדובשניות בכל תבנית כ 24 דובשניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבל בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר (הלבן והחום).
  • 2 להוסיף את הביצה ולהמשיך לערבל.
  • 3 להוסיף את הדבש והסילאן, ולהמשיך לערבל עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 לנפות את הקמח אל קערה נוספת ולהוסיף אליו את אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והמלח, ולערבב היטב.
  • 5 להוסיף את תערובת הקמח אל קערת המיקסר ולערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם הבצק דביק מדי יש להוסיף 1-2 כפות של קמח.
  • 6 לקרר את הבצק במקרר למשך כ- 15-30 דקות, ובינתיים להכין 2 קערות (האחת עם סוכר רגיל והשנייה עם אבקת סוכר) + קערית קטנה עם מים לטבילת הידיים. בינתיים לרפד 3 תבניות תנור בנייר אפייה ולחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 7 "לתלוש" מהבצק חתיכות קטנות ולגלגל לכדורים. לטבול כל דובשנית בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר, ולהניח במרחקים שווים אחת מהשנייה בתבנית.
  • 8 לאפות את הדובשניות במשך כ- 10-11 דקות עד שהן מתקשות (כל פעם תבנית אחרת, להכניס את הבצק למקרר בין תבנית לתבנית כדי שלא תימס).
  • 9 להוציא מהתנור לקירור מוחלט ולשמור בצנצנת או קופסא אטומה.
  • 10 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יהודית כהן מורחיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)55383
חלבונים (גרם)0.57 4.01
פחמימות (גרם)1072
מתוכן סוכרים (גרם)7.24 50.86
שומנים (גרם)1.34 9.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.73 5.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)7.13 50.05
נתרן (מ"ג)19.36135.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.04 0.29
מים (גרם)0.926.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.5610.97
ויטמין B (מ"ג)28.960.2
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.12
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.493.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.06
ויטמין C (מ"ג)0.010.09
ויטמין D (מק"ג)0.020.14
ויטמין E (מ"ג)0.010.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.19
סידן (מ"ג)1.7212.05
ברזל (מ"ג)0.030.22
מגנזיום (מ"ג)0.241.71
זרחן (מ"ג)2.0214.21
אבץ (מ"ג)0.020.11
אשלגן (מ"ג)3.1321.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.9% 4.7% 84.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.