דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט כוסמין עם ירקות
סלט כוסמין עם ירקות
סלט טעים ועשיר בכל טוב

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את חיטת הכוסמין ולהשרות למשך לילה מכוסה במקרר. לשטוף שוב היטב ולבשל עם 4 כוסות מים בסיר לחץ למשך כשעה (תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את האש). לסנן ולהניח בצד לקירור.
  • 2 לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולחתוך את הבצל הירוק לטבעות דקות. בנוסף, להשרות את האוכמניות המיובשות במים רותחים למשך מס` דקות ולסנן. לערבב את כל המצרכים הנ"ל היטב.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב.
  • 4 להעביר את הירקות לכלי הגשה ביחד עם הכוסמין, למזוג את הרוטב ורק לקראת ההגשה לפזר את אגוזי הקשיו הקלויים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כיוון שחיטת הכוסמין קשה יותר, מומלץ לבשלה בסיר לחץ. במידה ואין, עדיף לבחור בחיטה רגילה כיוון שחשוב שמרקם החיטה יהיה רך. ניתן להכין את הסלט כמה שעות לפני ההגשה, ורק ברגע האחרון לפזר את הקשיו.

הערך התזונתי לא כולל את האוכמניות המיובשות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187161
חלבונים (גרם)5 4.31
פחמימות (גרם)2017
מתוכן סוכרים (גרם)2.28 1.97
שומנים (גרם)10.76 9.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.94 1.67
נתרן (מ"ג)77.666.83
סיבים תזונתיים (גרם)2.99 2.58
מים (גרם)77.7366.95
ויטמין A (מק"ג)47.1440.6
ויטמין B (מ"ג)2.271.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.541.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.7730.81
ויטמין C (מ"ג)70.5160.73
ויטמין E (מ"ג)0.660.57
ויטמין K (מק"ג)48.0541.38
סידן (מ"ג)20.6317.77
ברזל (מ"ג)1.941.67
מגנזיום (מ"ג)67.5258.15
זרחן (מ"ג)146.13125.85
אבץ (מ"ג)1.481.27
אשלגן (מ"ג)266.95229.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.341.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.31.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.563.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.483.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 27.6% 12.9% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.