דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז עם טעם ממכר

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את האורז עם העדשים הכתומות, לשטוף היטב ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את האורז והעדשים הכתומות ולהמשיך לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה.
  • 3 להוסיף את המים, המלח והפלפל השחור, לערבב, להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 20 דקות או עד שהאורז מוכן.
  • 4 במחבת לטגן מעט את השום בשמן, להוסיף את הכמון, לערבב, לצקת חצי מהכמות על האורז, להעביר לכלי הגשה ואת השאר לפזר מעל האורז.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)223120
חלבונים (גרם)4.95 2.66
פחמימות (גרם)3217
מתוכן סוכרים (גרם)1.03 0.55
שומנים (גרם)9.41 5.06
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.39
נתרן (מ"ג)199.4107.27
סיבים תזונתיים (גרם)2.55 1.37
מים (גרם)133.7571.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010
ויטמין B (מ"ג)0.590.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.3719.57
ויטמין C (מ"ג)1.991.07
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)0.530.29
סידן (מ"ג)15.848.52
ברזל (מ"ג)0.730.39
מגנזיום (מ"ג)10.295.53
זרחן (מ"ג)43.7223.52
אבץ (מ"ג)0.320.17
אשלגן (מ"ג)105.9757.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 19.4% 10.2% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.