דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות ארטישוק טבעוניות ברוטב אדום (בסגנון דג)
קציצות ארטישוק טבעוניות ברוטב אדום (בסגנון דג)
קציצות טבעוניות שאתם חייבים לנסות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הקציצות:
  • 1 טוחנים את תחתיות הארטישוק (מפשירים מעט לפני).
  • 2 קוצצים את הבצל, האצות והפטרוזיליה ומוסיפים לארטישוק הטחון, מתבלים ומערבבים. יוצרים קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה.
  • 3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במצב גריל, ואופים כ- 20 דקות או עד שהקציצות מקבלות צבע כהה.
  • הכנת הרוטב האדום:
  • 1 פורסים גס פלפל חריף, עגבניה, גמבה, גזר ובצל, ומתחילים לאדות בהדרגה, בסדר הבא: בצל, גזר, שיני שום שלמות, גמבה ולבסוף עגבניה.
  • 2 מאדים עד להסמכת הרוטב. כאשר הגזר מתרכך, מוסיפים רסק, תבלינים, פלפל חריף ומים אם יש צורך.
  • 3 מניחים את הקציצות ברוטב, מערבבים מעט ומכסים.
  • 4 מבשלים מספר דקות, מוסיפים כמה גבעולי כוסברה שלמים מעל, מבשלים עוד קצת ומורידים מהאש.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטחינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10031
חלבונים (גרם)5.61 1.72
פחמימות (גרם)237
מתוכן סוכרים (גרם)7.68 2.36
שומנים (גרם)0.56 0.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.1 0.03
נתרן (מ"ג)866.65266.17
סיבים תזונתיים (גרם)6.71 2.06
מים (גרם)200.9161.7
ליקופן (מ"ג)2.090.64
ויטמין A (מק"ג)516.06158.49
ויטמין B (מ"ג)2.210.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.9313.19
ויטמין C (מ"ג)103.6131.82
ויטמין E (מ"ג)1.660.51
ויטמין K (מק"ג)141.2243.37
סידן (מ"ג)65.8620.23
ברזל (מ"ג)2.170.67
מגנזיום (מ"ג)29.999.21
זרחן (מ"ג)78.7424.18
אבץ (מ"ג)0.570.18
אשלגן (מ"ג)528.54162.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 1.6% 15.7% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.