1 במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים והמלח למשך כמה דקות, מוזגים את המים בהדרגה תוך כדי הלישה, וממשיכים ללוש עד שהבצק מתגבש ונדבק לוו הלישה (זמן לישה של כ- 10-12 דקות). יש לשים לב שייתכן ולא יהיה צורך למזוג את כל כוס המים (תלוי בקמח). מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עד שהבצק נדבק לוו הלישה ונפרד מדפנות הקערה.
2 מכדררים את הבצק לכדור, משמנים את קערת המיקסר, מניחים את הבצק, מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו לנוח למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
3 מקמחים את התבנית לחלה (כדי להקל חילוץ החלה מהתבנית לאחר האפייה).
4 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל- 3 כדורים באופן שווה (יצא לי 274 גרם לכל כדור).
5 מרדדים את הכדורים לרצועות רחבות וארוכות, מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כרבע שעה. לאחר מכן, מגדילים את הרצועות לגודל של תבנית וחצי כדי שהם יכנסו פנימה לאחר קליעת הצמות.
6 קולעים חלה מ- 3 הרצועות, מכניסים את הבצק לתוך התבנית המקומחת, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח עד שיגיע לתקרת התבנית. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
7 מתיזים בעזרת בקבוק התזה מים פושרים לעבר הבצק העליון כדי שלא יישרף במהלך האפייה, ומכניסים את התבנית לתנור למשך כחצי שעה.
8 מחלצים את החלה מהתבנית ומניחים את החלה בתנור על הצד למשך כ- 15 דקות מכל צד (כדי להשחים גם את הצדדים).
9 מוציאים את החלה מהתנור, מניחים על רשת צינון ונותנים לה לנוח למשך כשעתיים. רק לאחר הצינון פורסים את החלה להנאה ומגישים עם ממרחים בצד. מתקבלת חלה מרובעת של פעם שתענוג לאכול ביום שישי!
10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית לחם נון סטיק (אורך: 31 ס"מ, רוחב: 11 ס"מ, גובה: 10 ס"מ).