דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק מלאווח ביתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 176 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה שמים את הקמח, המים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  • 2 לשים את מצרכי הבצק לישה ידנית ארוכה וטובה (זה חשוב) למשך כ- 10 דקות לפחות.
  • 3 מורחים מעל הבצק כף שמן כדי שלא יתייבש ומשאירים למנוחה של חצי שעה.
  • 4 משמנים את היד, מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים ונותנים עוד מנוחה של חצי שעה.
  • 5 פותחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק.
  • 6 מורחים עם היד מרגרינה (בערך כפית וחצי - חשוב שתהיה רכה מאוד!), מקפלים את העיגול לחצי, שוב מורחים מרגרינה, מקפלים שוב לרבע, מורחים שוב מרגרינה ושוב קיפול אחרון (סה"כ 3 פעמים).
  • 7 לבסוף יוצרים כדור, פותחים אותו לעיגול שטוח, נותנים מנוחה, מרדדים לעיגול בקוטר 20 ס"מ והרי לכם בצק מלאווח ביתי.
  • 8 מטגנים כל מלאווח עם כחצי כף שמן משני הצדדים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם ביצה קשה, רסק עגבניות וחריף.

ניתן להקפאה עד שלושה חודשים.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)517294
חלבונים (גרם)8.92 5.07
פחמימות (גרם)6638
מתוכן סוכרים (גרם)3.75 2.13
שומנים (גרם)24.03 13.66
מתוכם שומן רווי (גרם)6.93 3.94
נתרן (מ"ג)664.63377.63
מים (גרם)59.9434.06
ויטמין A (מק"ג)10056.82
ויטמין B (מק"ג)0.710.4
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.420.24
סידן (מ"ג)2.181.24
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.610.35
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.190.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.2% 9% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.