דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק מלאווח ביתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 173 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, המים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. לשים את מצרכי הבצק לישה ידנית ארוכה וטובה (זה חשוב) למשך כ- 10 דקות לפחות.
  • 2 מורחים מעל הבצק כף שמן כדי שלא יתייבש ומשאירים למנוחה של חצי שעה.
  • 3 משמנים את היד, מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים ונותנים עוד מנוחה של כחצי שעה.
  • 4 פותחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק. מורחים עם היד מרגרינה (בערך כפית וחצי - חשוב שתהיה רכה מאוד!), מקפלים את העיגול לחצי, שוב מורחים מרגרינה, מקפלים שוב לרבע, מורחים שוב מרגרינה ושוב קיפול אחרון (סה"כ 3 פעמים).
  • 5 לבסוף יוצרים כדור, פותחים אותו לעיגול שטוח, נותנים מנוחה, מרדדים לעיגול בקוטר 20 ס"מ והרי לכם בצק מלאווח ביתי. מטגנים כל מלאווח עם כ- 1/2 כף שמן משני הצדדים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם ביצה קשה, רסק עגבניות וחריף.

ניתן להקפאה עד שלושה חודשים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)489283
חלבונים (גרם)8.92 5.16
פחמימות (גרם)6638
מתוכן סוכרים (גרם)3.75 2.17
שומנים (גרם)20.97 12.14
מתוכם שומן רווי (גרם)6.72 3.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
נתרן (מ"ג)664.63384.92
מים (גרם)59.9434.72
ויטמין A (מק"ג)10057.92
ויטמין B (מק"ג)0.710.41
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.420.24
סידן (מ"ג)2.181.26
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.610.36
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.190.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.8% 9.3% 68.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.