דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת ביסקוויטים בשני שוקולדים
עוגת ביסקוויטים בשני שוקולדים
עוגת ביסקוויטים בשני שוקולדים
עוגת שכבות מושלמת עם הקפה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מניחים שכבה של ביסקוויטים (פתיבר) צמודים אחד לשני. אם יש חורים שוברים ביסקוויט וסותמים את החור. זה לא יהיה מושלם וזה בסדר.
  • 2 הכנת השכבה החומה: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב עד להמסת השוקולד, ומניחים בצד.
  • 3 בקערת המיקסר שמים את השמנת, הגבינות, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף. כשהתערובת כמעט יציבה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים בהקצפה כמה שניות עד להטמעה. בשלב הזה בודקים מתיקות - אם חסרה מתיקות מוסיפים עוד כף או שתיים לפי הטעם וממשיכים עד שהקצפת יציבה.
  • 4 שופכים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, מיישרים ושמים שכבה נוספת של ביסקוויטים. שמים במקפיא עד שהשכבה הלבנה תהיה מוכנה.
  • בזמן שהעוגה במקפיא מנקים את קערת המיקסר וממשיכים לשכבה הלבנה.
  • 5 הכנת השכבה הלבנה: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב עד להמסת השוקולד, ומניחים בצד.
  • 6 בקערת המיקסר שמים את השמנת, הגבינות, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף. כשהתערובת כמעט יציבה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים בהקצפה כמה שניות עד להטמעה. בשלב הזה בודקים מתיקות - אם חסרה מתיקות מוסיפים עוד כף או שתיים לפי הטעם וממשיכים עד שהקצפת יציבה.
  • 7 שופכים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, מיישרים ומחזירים למקפיא עד להתייצבות מוחלטת (2-3 שעות). כשהעוגה קפואה מכינים את הציפוי.
  • 8 הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולדים עם השמנת בפולסים ומערבבים היטב.
  • 9 מוציאים את העוגה מהקפיא ושופכים את הציפוי. מוודאים שהוא מכסה בצורה אחידה את העוגה ומחזירים למקפיא.
  • 10 את העוגה אפשר לאכול קפואה כעוגת גלידה או להעביר למקרר ולאכול למחרת כעוגת גבינה קרה - לבחירתכם.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מי שלא אוהב את טעם הביסקוויטים יכול להחליף בביסקוויט בטעם שוקולד. לא השתמשתי בביסקוויט הבהיר (שגם הוא אפשרות) כי העוגה מרשימה יותר כשהביסקוויט כהה.
  • 2 מי שלא אוהב שוקולד מריר יכול להחליף בשוקולד חלב באותה הכמות.
  • 3 כפי שרשמתי את העוגה אפשר לאכול ב- 3 מצבים: קפואה כעוגת גלידה, חצי קפואה בסגנון סמי פרדו (להעביר שעתיים לפני ההגשה למקרר) והאפשרות האחרונה כעוגת גבינה קרה, מה שאומר שאחרי ששמים את הציפוי מעבירים למקרר ללילה.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)369323
חלבונים (גרם)5.91 5.17
פחמימות (גרם)3027
מתוכן סוכרים (גרם)11.77 10.29
שומנים (גרם)24.67 21.57
מתוכם שומן רווי (גרם)14.68 12.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.540.47
כולסטרול (מ"ג)54.67 47.78
נתרן (מ"ג)223.34195.23
מים (גרם)0.020.02
ויטמין B (מק"ג)1.221.06
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)46.5940.72
ברזל (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.130.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 40.4% 9.7% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.