עוגת שכבות ביסקוויטים וגבינה עם שכבת שוקולד חומה משוקולד מריר ושכבת שוקולד לבנה משוקולד לבן וציפוי שוקולד-שמנת מפנק, 369 קלוריות למנה, 323 קלוריות ל-100 גרם
1 מניחים שכבה של ביסקוויטים (פתיבר) צמודים אחד לשני. אם יש חורים שוברים ביסקוויט וסותמים את החור. זה לא יהיה מושלם וזה בסדר.
2 הכנת השכבה החומה: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב עד להמסת השוקולד, ומניחים בצד.
3 בקערת המיקסר שמים את השמנת, הגבינות, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף. כשהתערובת כמעט יציבה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים בהקצפה כמה שניות עד להטמעה. בשלב הזה בודקים מתיקות - אם חסרה מתיקות מוסיפים עוד כף או שתיים לפי הטעם וממשיכים עד שהקצפת יציבה.
4 שופכים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, מיישרים ושמים שכבה נוספת של ביסקוויטים. שמים במקפיא עד שהשכבה הלבנה תהיה מוכנה.
בזמן שהעוגה במקפיא מנקים את קערת המיקסר וממשיכים לשכבה הלבנה.
5 הכנת השכבה הלבנה: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב עד להמסת השוקולד, ומניחים בצד.
6 בקערת המיקסר שמים את השמנת, הגבינות, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף. כשהתערובת כמעט יציבה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים בהקצפה כמה שניות עד להטמעה. בשלב הזה בודקים מתיקות - אם חסרה מתיקות מוסיפים עוד כף או שתיים לפי הטעם וממשיכים עד שהקצפת יציבה.
7 שופכים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, מיישרים ומחזירים למקפיא עד להתייצבות מוחלטת (2-3 שעות). כשהעוגה קפואה מכינים את הציפוי.
8 הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולדים עם השמנת בפולסים ומערבבים היטב.
9 מוציאים את העוגה מהקפיא ושופכים את הציפוי. מוודאים שהוא מכסה בצורה אחידה את העוגה ומחזירים למקפיא.
10 את העוגה אפשר לאכול קפואה כעוגת גלידה או להעביר למקרר ולאכול למחרת כעוגת גבינה קרה - לבחירתכם.
11 בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 מי שלא אוהב את טעם הביסקוויטים יכול להחליף בביסקוויט בטעם שוקולד. לא השתמשתי בביסקוויט הבהיר (שגם הוא אפשרות) כי העוגה מרשימה יותר כשהביסקוויט כהה.
2 מי שלא אוהב שוקולד מריר יכול להחליף בשוקולד חלב באותה הכמות.
3 כפי שרשמתי את העוגה אפשר לאכול ב- 3 מצבים: קפואה כעוגת גלידה, חצי קפואה בסגנון סמי פרדו (להעביר שעתיים לפני ההגשה למקרר) והאפשרות האחרונה כעוגת גבינה קרה, מה שאומר שאחרי ששמים את הציפוי מעבירים למקרר ללילה.