דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה בשרית ברוטב בשמל פרווה
לזניה בשרית ברוטב בשמל פרווה
לזניה בשרית ברוטב בשמל פרווה
הלזניה הבשרית המושלמת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • שלב ראשון - טיגון הבצל והכנת הבשר:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 2 להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד שהוא משנה את צבעו.
  • 3 להוסיף את התיבול ולערבב.
  • שלב שני: הוספת רוטב העגבניות לבשר הטחון:
  • 1 לשלוק במים חמים את העגבניות למשך דקה, לקלף את קליפה ולגרד לרסק (ניתן לחילופין להשתמש בקוספת שימורים של עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם).
  • 2 להוסיף למחבת עם הבשר הטחון המוכן את העגבניות ורסק העגבניות, לערבב, להוסיף את התיבול והמים, לערבב שוב ולבשל כ- 12 דקות על אש בינונית.
  • שלב שלישי - הכנת רוטב הבשמל:
  • 1 לחמם את השמן בסיר קטן על אש קטנה-בינונית.
  • 2 להוסיף את הקמח בהדרגה ולערבב, לתבל ולהמשיך לערבב.
  • 3 להוסיף את המים בהדרגה (כל פעם חצי כוס), ולערבב היטב עד ליצירת רוטב סמיך, חלק ולבן. להסיר מהאש.
  • שלב רביעי - הרכבת הלזניה:
  • 1 לשמן מעט את תבנית הפיירקס.
  • 2 להניח חלק מעלי הלזניה (אין צורך להרטיב) בשכבה התחתונה, מעל למזוג שליש מרוטב העגבניות עם הבשר.
  • 3 שכבה שנייה: להניח עלי לזניה, מעל רוטב עגבניות ובשר ומעט מרוטב הבשמל.
  • 4 שכבה שלישית: להניח עלי לזניה, מעל מרוטב העגבניות והבשר ומעל הכל את כל רוטב הבשמל שנשאר.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף) למשך כ- 40-50 דקות. לאחר 30 דקות של אפייה לבדוק שהרוטב נספג בצורה טובה והלזניה רכה ולא יבשה, להסיר את נייר הכסף ונייר האפייה ולאפות עוד כ- 10-15 דקות. מתקבלת לזניה בשרית מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס ארוכה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כמות עלי הלזניה בהתאם לגודל התבנית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15374
חלבונים (גרם)13.11 6.32
פחמימות (גרם)147
מתוכן סוכרים (גרם)2.03 0.98
שומנים (גרם)5.16 2.49
מתוכם שומן רווי (גרם)1.35 0.65
כולסטרול (מ"ג)31.67 15.26
נתרן (מ"ג)235.45113.47
סיבים תזונתיים (גרם)1.18 0.57
מים (גרם)158.1776.23
ליקופן (מ"ג)1.740.84
ויטמין A (מק"ג)40.1519.35
ויטמין B (מ"ג)3.911.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.11.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.026.28
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.62
ויטמין C (מ"ג)16.27.81
ויטמין E (מ"ג)0.770.37
ויטמין K (מק"ג)3.091.49
סידן (מ"ג)17.848.6
ברזל (מ"ג)1.890.91
מגנזיום (מ"ג)19.229.26
זרחן (מ"ג)116.7656.27
אבץ (מ"ג)2.851.37
אשלגן (מ"ג)326.34157.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 15.6% 39.5% 41.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.