דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קל, טעים ומהיר, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 442 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את כל הירקות לג`וליאנים בעזרת קולפן, מנדולינה או סכין.
  • 2 מערבבים את כל הירקות החתוכים ביחד עם מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל הלבן.
  • 3 להניח במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים ולהגיש סלט שורשים קל וטעים!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קולפן ג`וליאנים, מנדולינה או סכין.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. נכון, פלפל אדום אינו ירק שורש, אך אני נוהג להוסיף אותו לסלט הזה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21749
חלבונים (גרם)5.01 1.13
פחמימות (גרם)348
מתוכן סוכרים (גרם)14.79 3.35
שומנים (גרם)8.31 1.88
מתוכם שומן רווי (גרם)1.22 0.28
נתרן (מ"ג)928.64210.29
סיבים תזונתיים (גרם)11.4 2.58
מים (גרם)388.0587.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)907.99205.61
ויטמין B (מ"ג)4.971.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.880.65
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)203.4546.07
ויטמין C (מ"ג)125.7728.48
ויטמין E (מ"ג)1.910.43
ויטמין K (מק"ג)23.985.43
סידן (מ"ג)127.4228.85
ברזל (מ"ג)2.420.55
מגנזיום (מ"ג)68.1115.42
זרחן (מ"ג)162.8936.89
אבץ (מ"ג)1.050.24
אשלגן (מ"ג)1,385313.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.5% 14.2% 8.6% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.