דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים ומזין

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 766 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • שעועית לבנה - 500 גרם
    או שעועית לוביה, מושרית ללילה
  • בצל - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (500 גרם)
    2 לבנים ו- 2 סגולים
  • שום - 4 שיניים
  • רוזמרין -  גבעולים - סה"כ (5 גרם)
    2-3 גבעולים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בטטה - 3 יחידות גדולות - סה"כ (1.79 ק"ג)
  • קולורבי - 3 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.08 ק"ג)
  • פטריות - 3 חבילות - סה"כ (630 גרם)
    שמפיניון או פורטבלו
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    בשלות
  • מלח -  כפות שטוחות
    2-3 כפות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • יין לבן - כוס (240 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את השעועית עם הרבה מים וכף מלח למשך כשעה עד לריכוך.
  • 2 קוצצים את הבצלים לחצאי טבעות ואת השום לפרוסות דקות.
  • 3 מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הבצלים, השום והרוזמרין למשך כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  • 4 מקלפים את הבטטות והקולורבי, וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים בהתאם לגודלן וקוצצים דק את העגבניות.
  • 5 מוסיפים את כל הירקות לסיר, מתבלים בכף מלח ובפלפל השחור, מערבבים היטב, מגבירים מעט את האש ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהירקות מפרישים נוזלים.
  • 6 מוסיפים את השעועית המבושלת, מים (עד לכיסוי + 2 כוסות) ויין לבן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה עד לאיחוד טעמים.
  • 7 טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת טעם עשיר.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום לבשל שעועית לבנה - ניתן לעשות שימוש בשעועית קפואה המבושלת מבעוד מועד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)47963
חלבונים (גרם)17.17 2.24
פחמימות (גרם)9112
מתוכן סוכרים (גרם)26.56 3.47
שומנים (גרם)5.43 0.71
מתוכם שומן רווי (גרם)0.87 0.11
נתרן (מ"ג)2,474322.97
סיבים תזונתיים (גרם)16.3 2.13
מים (גרם)636.0383.05
ליקופן (מ"ג)2.240.29
ויטמין A (מק"ג)2,032265.33
ויטמין B (מ"ג)12.811.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.420.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.670.87
ויטמין B5 (מ"ג)4.060.53
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)129.4516.9
ויטמין C (מ"ג)141.5618.48
ויטמין D (מק"ג)0.470.06
ויטמין E (מ"ג)4.320.56
ויטמין K (מק"ג)10.881.42
סידן (מ"ג)215.7228.17
ברזל (מ"ג)7.610.99
מגנזיום (מ"ג)15119.72
זרחן (מ"ג)368.8348.16
אבץ (מ"ג)3.110.41
אשלגן (מ"ג)2,160282.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 4.2% 13.2% 70%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.