דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס גבינה ללא גלוטן קל להכנה
בורקס גבינה ללא גלוטן קל להכנה
גם צליאקים יכולים להינות מבורקס גבינה טעים וקל

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את כל מצרכי הבצק יחד, ולהכניס למקרר לכמה דקות בזמן ערבוב מצרכי המילוי.
  • 3 להוציא את הבצק מהמקרר, להניח על נייר אפייה, מעל לשים עוד נייר אפייה ולרדד לצורת עיגול.
  • 4 בעזרת כוס לחתוך עיגולים מהבצק. את הבצק שנותר מסביב תשמרו בצד או תכינו ישר עוד עיגולים.
  • 5 למלא את עיגולי הבצק בכף מהמילוי, לסגור באמצעות הבצק ששמרתם בצד או העיגולים הריקים שנותרו ולהדק באמצעות מזלג או כף היד.
  • 6 למשוח מעל הבורקסים שמן זית ושומשום לפי הטעם ולאפות בתנור למשך כ- 20-25 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור). מתקבל בורקס גבינה ללא גלוטן פשוט וטעים!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רונה אשכנזי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)175361
חלבונים (גרם)7.42 15.33
פחמימות (גרם)47
מתוכן סוכרים (גרם)0.32 0.67
שומנים (גרם)14.56 30.08
מתוכם שומן רווי (גרם)2.41 4.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.14
כולסטרול (מ"ג)54.64 112.9
נתרן (מ"ג)417.88863.38
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 0.5
מים (גרם)10.3721.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.1145.69
ויטמין B (מ"ג)0.330.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.6713.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.25
ויטמין C (מ"ג)0.060.13
ויטמין D (מק"ג)0.280.58
ויטמין E (מ"ג)0.160.33
ויטמין K (מק"ג)0.741.54
סידן (מ"ג)67.88140.24
ברזל (מ"ג)0.30.62
מגנזיום (מ"ג)24.14
זרחן (מ"ג)27.2156.23
אבץ (מ"ג)0.180.37
אשלגן (מ"ג)21.143.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.671.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.881.82
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.96

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 56.5% 28.8% 13.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.33 (1.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.