דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פסטה מושלמת לצליאקים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 262 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכין את הפסטה על פי הוראות היצרן (לשמור מעט ממי הבישול).
  • 2 לחתוך את הבטטה לקוביות. להרתיח בסיר קטן מים ולהכניס את קוביות הבטטה כשהמים רותחים עד שהיא רכה ולסנן מהמים.
  • 3 לטגן בשמן הזית את הבצל, הפטריות והערמונים עד להזהבה, להוסיף את השמנת והבטטה המסוננת, להנמיך מעט את האש, לערבב ולתבל.
  • 4 להוסיף קצת מהמים של הפסטה (או מים רותחים) לרוטב כשהוא מתחיל להסמיך.
  • 5 לסנן את הפסטה, להוסיף לרוטב, לערבב לעוד כמה דקות, להסיר מהאש ולהגיש פסטה ללא גלוטן פשוט מושלמת עם הרבה גבינת פרמזן מעל.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום גבינת פרמזן ממליצה גם על גבינה בולגרית 5%, גבינת חמד 5%, גבינה צהובה 9% או כל גבינה אחרת שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רונה אשכנזי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)528202
חלבונים (גרם)11.94 4.56
פחמימות (גרם)9235
מתוכן סוכרים (גרם)5.82 2.22
שומנים (גרם)10.32 3.94
מתוכם שומן רווי (גרם)3.62 1.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.270.1
כולסטרול (מ"ג)15 5.73
נתרן (מ"ג)740.61282.89
סיבים תזונתיים (גרם)2.93 1.12
מים (גרם)72.1427.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)247.0594.37
ויטמין B (מ"ג)2.530.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.450.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.80.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.154.26
ויטמין C (מ"ג)12.554.79
ויטמין D (מק"ג)0.140.06
ויטמין E (מ"ג)0.340.13
ויטמין K (מק"ג)2.350.9
סידן (מ"ג)70.0626.76
ברזל (מ"ג)0.920.35
מגנזיום (מ"ג)12.634.82
זרחן (מ"ג)43.4416.59
אבץ (מ"ג)0.370.14
אשלגן (מ"ג)217.3983.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 8.8% 10.2% 78.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.