דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מריטוצו: הלחמניות המתוקות הטעימות בעולם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים והחלב, עד לקבלת בצק. ברגע שהתקבל בצק אחיד מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה, וממשיכים ללוש עוד כ- 10 דקות. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
  • 2 מעבירים את הבצק לתפיחה של לילה במקרר על מנת שיהיה לנו נוח יותר לעבוד איתו (ניתן גם להתפיח במשך שעה וחצי-שעתיים בחוץ אם אין זמן).
  • 3 מחלקים את הבצק לכדורים שווים (כ- 50 גרם לכדור), מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 4 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות, מברישים את הכדורים בביצה הטרופה עם החלב ואופים בתנור למשך כ- 15-20 דקות.
  • 5 בזמן האפייה מכינים את סירופ הסוכר ומצננים. לאחר האפייה מברישים את המאפים בסירופ הסוכר ומצננים.
  • 6 מכינים את קרם הוניל: מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר ופודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה. חוצים את הלחמניות לרוחב וממלאים בהמון קרם וניל, מיישרים ומקשטים באבקת סוכר. מתקבלות לחמניות מריטוצו איטלקיות נדירות!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

אם הייתם באיטליה ולא אכלתם מריטוצו איטלקי - כאילו לא הייתם באיטליה!

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של גל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)470291
חלבונים (גרם)9.13 5.65
פחמימות (גרם)6138
מתוכן סוכרים (גרם)23.12 14.3
שומנים (גרם)21.17 13.1
מתוכם שומן רווי (גרם)11.7 7.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.490.3
כולסטרול (מ"ג)130.88 80.94
נתרן (מ"ג)254.34157.29
מים (גרם)27.5417.03
ויטמין A (מק"ג)32.6420.19
ויטמין B (מ"ג)0.480.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.595.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.11
ויטמין D (מק"ג)0.420.26
ויטמין E (מ"ג)0.210.13
ויטמין K (מק"ג)0.060.04
סידן (מ"ג)33.1120.48
ברזל (מ"ג)0.360.22
מגנזיום (מ"ג)2.571.59
זרחן (מ"ג)40.3924.98
אבץ (מ"ג)0.260.16
אשלגן (מ"ג)28.6117.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.390.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.750.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.1% 10% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.