דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (25 מאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להכין תבניות מתאימות, לפזר בתחתית מעט אגוזים (2 כוסות אגוזים קצוצים). להניח בצד.
  • 2 לערבב בקערה: קמח, אבקת אפיה, קקאו, סודה לשתיה וקפה נמס.
  • 3 להוסיף את השמן והביצים בהדרגה, לערבב עד שכל החומרים התאחדו.
  • 4 להוסיף את המים (הרותחים) גם בהדרגה. להוסיף כוס ראשונה, לערבב היטב ולאחר מכן את הכוס השניה עד לקבלת תערובת חלקה ושכל החומרים התאחדו.
  • 5 להכניס את תערובת העוגה לתוך מיכל. אני הכנסתי למיכל מדידה שמשמש אותי באפייה.
  • 6 לשפוך מעל האגוזים מעט מהתערובת של העוגה, בערך עד החצי.
  • 7 לפזר פצפוצי שוקולד (2 כוסות פצפוצי שוקולד לבן או חום).
  • 8 לכסות בתערובת נוספת של העוגה עד גובה 3/4, לא למלא עד הסוף.
  • 9 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 20 דקות. להקפיד שלא לאפות יותר מדי כדי שהמאפינס לא יתייבשו.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309333
חלבונים (גרם)4.81 5.18
פחמימות (גרם)3537
מתוכן סוכרים (גרם)11.73 12.64
שומנים (גרם)17.08 18.4
מתוכם שומן רווי (גרם)3.86 4.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)46.02 49.57
נתרן (מ"ג)89.2996.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.06
מים (גרם)32.2534.74
ויטמין A (מק"ג)15.2516.42
ויטמין B (מ"ג)0.280.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.25.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.16
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.10.1
ויטמין E (מ"ג)1.51.62
ויטמין K (מק"ג)5.756.19
סידן (מ"ג)8.469.11
ברזל (מ"ג)0.220.24
מגנזיום (מ"ג)2.712.92
זרחן (מ"ג)25.1927.13
אבץ (מ"ג)0.140.15
אשלגן (מ"ג)24.7626.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.42.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.730.79
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.651.77
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.55.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.345.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 30.1% 8.5% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.