דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה טבעונית מושלמת
לזניה טבעונית מושלמת
לזניה טבעונית מושלמת
לזניה טבעונית לארוחת שישי

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טוחנים בבלנדר את מרכיבי שכבת ה"גבינה" עם 1/4 כוס מנוזלי הפלפלים הקלויים. במחבת טפלון מטגנים את פרוסות הפטריות, מעבירים לכלי ומטגנים גם את פרוסות הקישוא.
  • 2 בתבנית בינונית המרופדת בנייר אפייה משטחים שכבה מהעגבניות המרוסקות, מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה ומעליה שוב שכבת עגבניות מרוסקות,
  • 3 כעת מניחים את פרוסות הפטריות, מעליהן שכבה נדיבה של שכבת ה"גבינה", מעליה שוב שכבת דפי לזניה ושכבת עגבניות מרוסקות.
  • 4 מפזרים מעל עוד מהפטריות ושכבה מפרוסות הקישוא, עליהן שוב שכבת "גבינה", שכבת דפי לזניה ועוד שכבת עגבניות מרוסקות. מעל מפזרים בנדיבות מגבינת המוצרלה הטבעונית המגוררת ותבלין פיצה לפי הטעם.
  • 5 מכסים את התבנית, מניחים אותה על רשת התנור באמצע התנור, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 6 מסירים את הכיסוי, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד כרבע שעה או עד להשחמה קלה. מחכים להתקררות קלה לפני שפורסים. מתקבלת לזניה טבעונית מושלמת שאתם חייבים לנסות!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)107128
חלבונים (גרם)3.62 4.33
פחמימות (גרם)1315
מתוכן סוכרים (גרם)0.72 0.85
שומנים (גרם)4.88 5.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.01 1.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.03
נתרן (מ"ג)197.54236.11
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.68
מים (גרם)19.8723.75
ויטמין A (מק"ג)0.730.87
ויטמין B (מ"ג)1.211.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.85
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.796.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין C (מ"ג)1.822.17
ויטמין D (מק"ג)0.080.1
ויטמין E (מ"ג)0.050.06
ויטמין K (מק"ג)1.812.16
סידן (מ"ג)5.266.28
ברזל (מ"ג)0.580.7
מגנזיום (מ"ג)16.5419.77
זרחן (מ"ג)42.6150.93
אבץ (מ"ג)0.410.49
אשלגן (מ"ג)99.68119.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.111.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.11.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 22.2% 16.5% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.