דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מקמח כוסמין קלות להכנה
לחמניות מקמח כוסמין קלות להכנה
לחמניות מקמח כוסמין קלות להכנה
לחמניות כוסמין אווריריות שאתם הולכים לאמץ

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בקערת המיקסר את מרכיבי עיסת השמרים, לערבב ולהמתין כ- 5 דקות.
  • 2 להוסיף אל קערת המיקסר את שאר מרכיבי הבצק וללוש למשך כ- 10 דקות. את המים להוסיף אחרונים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וחלק (לא תמיד צריך את כל הכמות).
  • 3 להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהתפיח למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 25-26 חתיכות שוות במשקל של 70 גרם, וכל חתיכה לעגל לכדור יפה.
  • 5 למלא קערה אחת במים ובקערה נוספת לערבב את שיבולת השועל, זרעי הפשתן והשומשום.
  • 6 לטבול כל לחמנייה בקערת המים ולאחר מכן בקערת הציפוי. להניח את הלחמניות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח בשנית למשך כ- 45-60 דקות נוספות. לקראת סוף ההתפחה לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 7 לאחר שתפחו, לרסס על הלחמניות מים ולהכניס לתנור לאפייה של כ- 20-25 דקות או עד להשחמה יפה מכל הצדדים. מתקבלות לחמניות מקמח כוסמין שכולם יאהבו!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

כמויות מרכיבי הציפוי לפי הטעם והצורך.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)190249
חלבונים (גרם)6.23 8.16
פחמימות (גרם)3040
מתוכן סוכרים (גרם)2.46 3.23
שומנים (גרם)4.59 6.02
מתוכם שומן רווי (גרם)0.37 0.49
נתרן (מ"ג)268.38351.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.94 1.23
מים (גרם)26.5834.83
ויטמין B (מ"ג)0.140.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.012.63
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.060.08
סידן (מ"ג)6.318.27
ברזל (מ"ג)0.150.19
מגנזיום (מ"ג)8.3610.96
זרחן (מ"ג)16.1721.18
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)17.6523.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.811.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.340.45
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.480.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 10.9% 14.8% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.