דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תכינו סיר של אורז לבן בצד (:

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 610 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר סוטאז` רחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הסלרי, מטגנים עוד כ- 2-3 דקות, מוסיפים את התבלינים ו"פותחים" אותם מעט בשמן.
  • 2 מכניסים את כרעי העוף לסיר על הצד של העור, מכסים ונותנים צריבה של כ- 5 דקות.
  • 3 הופכים את העוף לצד השני וצורבים לעוד כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים לסיר את תפוחי אדמה והאפונה, מוזגים מים עד לכיסוי המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים בבישול כשהסיר מכוסה למשך כ- 40 דקות עד לצמצום הנוזלים (לא לגמרי).
  • 5 בסיום הבישול מכניסים את הסיר ללא המכסה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תוכנית גריל למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה.
  • 6 מוציאים את הסיר מהתנור ומפזרים את הכוסברה הקצוצה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון המלא באינסטגרם!
הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)740121
חלבונים (גרם)72.79 11.94
פחמימות (גרם)539
מתוכן סוכרים (גרם)11.73 1.92
שומנים (גרם)25.3 4.15
מתוכם שומן רווי (גרם)4.53 0.74
כולסטרול (מ"ג)207.12 33.98
נתרן (מ"ג)1,234202.47
סיבים תזונתיים (גרם)8.56 1.4
מים (גרם)453.9174.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)79.3713.02
ויטמין B (מ"ג)19.323.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.490.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.670.11
ויטמין B3 (מ"ג)13.552.22
ויטמין B5 (מ"ג)3.250.53
ויטמין B6 (מ"ג)1.250.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)98.2216.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.560.09
ויטמין C (מ"ג)28.324.65
ויטמין D (מק"ג)0.290.05
ויטמין E (מ"ג)0.940.15
ויטמין K (מק"ג)45.247.42
סידן (מ"ג)98.9716.24
ברזל (מ"ג)5.620.92
מגנזיום (מ"ג)12220.01
זרחן (מ"ג)537.6288.19
אבץ (מ"ג)8.591.41
אשלגן (מ"ג)1,416232.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.480.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.790.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.620.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.870.63

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 15.8% 45.5% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.