דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף לארוחת צהריים במיוחד לילדים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 510 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 בקערה מערבבים יחד את הסילאן, הטריאקי, השמן והתבלינים ליצירת משרה, מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב.
  • 3 כשהבצל מזהיב מטגנים גם את חלקי העוף על צד העור עד להזהבה.
  • 4 למשרה שנשאר בקערה מוסיפים את תפוח האדמה והגזר, מערבבים, מוסיפים לסיר, מסדרים יפה, מוסיפים את המים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 5 מוציאים את העוף מהתנור, מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה ואוכלים עם איזו תוספת שאוהבים. מתקבל עוף בתנור ברוטב שילדים אוהבים עם סילאן, טריאקי ומגוון ירקות!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)601118
חלבונים (גרם)69.43 13.61
פחמימות (גרם)265
מתוכן סוכרים (גרם)8.46 1.66
שומנים (גרם)23.2 4.55
מתוכם שומן רווי (גרם)4.26 0.84
כולסטרול (מ"ג)218.95 42.91
נתרן (מ"ג)1,079211.41
סיבים תזונתיים (גרם)3.67 0.72
מים (גרם)382.7375.01
ויטמין A (מק"ג)358.9370.34
ויטמין B (מ"ג)21.184.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.12
ויטמין B3 (מ"ג)15.473.03
ויטמין B5 (מ"ג)3.50.69
ויטמין B6 (מ"ג)1.250.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.5110.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.80.16
ויטמין C (מ"ג)18.93.7
ויטמין D (מק"ג)0.290.06
ויטמין E (מ"ג)1.450.29
ויטמין K (מק"ג)131.5425.78
סידן (מ"ג)73.4514.39
ברזל (מ"ג)4.280.84
מגנזיום (מ"ג)83.8516.43
זרחן (מ"ג)495.4897.11
אבץ (מ"ג)7.961.56
אשלגן (מ"ג)993.18194.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.460.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.750.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.460.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.730.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 19% 56.9% 21.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.