דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי הדגים השלמים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 412 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 הכנת הרוטב: לערבב בקערה את שמן הזית, הכוסברה, השום הכתוש, הפלפל החריף והתבלינים.
  • 3 לחתוך חריצים לאורך הלברק משני הצדדים (שימו לב להערה בנוגע לכמות הדג) ולעטוף אותו היטב ברוטב (גם בתוכו). שימו לב: משקל הדג במתכון הינו משקל מוערך של החלקים האכילים.
  • 4 להרתיח את הניוקי במים למשך כ- 3 דקות בלבד. להניח בתבנית את הניוקי, מעליו את דג הלברק, לצידו את עגבניות השרי וחצי ראש השום הנותר, ולהניח את פרוסות הלימון על הדג.
  • 5 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור למשך כ- 45 דקות. לאחר מכן, להסיר את הכיסוי ולאפות כ- 10 דקות נוספות להשחמה. מתקבל דג לברק שלם בתנור ברוטב נהדר ובתוספת ניוקי תפוחי אדמה מפנק.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות הדג במתכון הינה כמות מוערכת של החלקים האכילים לשם חישוב הערך התזונתי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)854208
חלבונים (גרם)60.17 14.62
פחמימות (גרם)10525
מתוכן סוכרים (גרם)1.7 0.41
שומנים (גרם)20.42 4.96
מתוכם שומן רווי (גרם)3.77 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.02
כולסטרול (מ"ג)99.38 24.15
נתרן (מ"ג)606.83147.47
סיבים תזונתיים (גרם)2.39 0.58
מים (גרם)203.9649.57
ליקופן (מ"ג)0.960.23
ויטמין A (מק"ג)188.2245.74
ויטמין B (מ"ג)8.041.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.271.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.850.45
ויטמין B6 (מ"ג)1.220.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.195.39
ויטמין C (מ"ג)41.5610.1
ויטמין E (מ"ג)0.780.19
ויטמין K (מק"ג)13.633.31
סידן (מ"ג)77.4918.83
ברזל (מ"ג)1.770.43
מגנזיום (מ"ג)115.6128.09
זרחן (מ"ג)513.99124.91
אבץ (מ"ג)1.360.33
אשלגן (מ"ג)874.66212.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.010.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.750.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 10.9% 32.1% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.