דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה לברק צרוב עם תימין על מצע תפוחי אדמה
פילה לברק צרוב עם תימין על מצע תפוחי אדמה
פילה לברק פשוט טעים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

618 גרם לכל המתכון

  • הדג
  • לברק - 2 פילה - סה"כ (400 גרם)
    דג לברק מפולט ונקי מעצמות
  • תימין - 4 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    4 ענפים של תימין טרי
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    זסט מחצי לימון קטן
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לצריבת הדג
  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (175 גרם)
    תפוח אדמה אדום (דזירה/רוזנה)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    להקפצת תפוחי האדמה
  • רוזמרין - גבעול (2 גרם)
    ענף של רוזמרין קצוץ
  • מלח ים - 1/4 כפית שטוחה
    מלח ים אטלנטי - לפי הטעם
  • מלח גס - 100 גרם
    כמצע בלבד באפייה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הדג:
  • 1 מכינים את המרינדה: קוצצים את התימין, ומערבבים עם שמן הזית וזסט הלימון. מורחים על הדג המפולט (סה"כ 2 פילטים) ומחכים 15 דקות.
  • 2 מתבלים במלח ופלפל לבן (מטחנה ידנית).
  • 3 מחממים מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדג (מניחים את צד העור ראשון כלפי מטה ולאחר מכן הופכים לצד שני.
  • הכנת תפוחי האדמה והרכבת המנה:
  • 1 עוטפים את תבנית התנור בנייר כסף ומפזרים מעליה מלח גס כמצע.
  • 2 מניחים את תפוח האדמה (השלם) על מצע המלח ואופים כשעתיים בחום של 190 מעלות עד רכות.
  • 3 כאשר תפוח האדמה מתקרר חותכים אותו עם קליפתו לקוביות.
  • 4 מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, הרוזמרין והמלח הגס, ומקפיצים עד להשחמה.
  • 5 על צלחת הגשה נאה מניחים את תפוחי האדמה ועליהם את פילה הלברק.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס כמצע לאפיית תפוחי האדמה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)916148
חלבונים (גרם)99.27 16.06
פחמימות (גרם)396
מתוכן סוכרים (גרם)2.19 0.35
שומנים (גרם)38.27 6.19
מתוכם שומן רווי (גרם)6.96 1.13
כולסטרול (מ"ג)212 34.3
נתרן (מ"ג)1,921310.86
סיבים תזונתיים (גרם)5.11 0.83
מים (גרם)426.0768.94
ויטמין A (מק"ג)270.2843.73
ויטמין B (מ"ג)18.192.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.640.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.710.11
ויטמין B3 (מ"ג)10.171.65
ויטמין B5 (מ"ג)4.180.68
ויטמין B6 (מ"ג)2.410.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)77.4112.53
ויטמין C (מ"ג)27.594.46
ויטמין E (מ"ג)0.080.01
ויטמין K (מק"ג)3.50.57
סידן (מ"ג)106.3417.21
ברזל (מ"ג)4.290.69
מגנזיום (מ"ג)270.0343.69
זרחן (מ"ג)1,121181.4
אבץ (מ"ג)2.810.46
אשלגן (מ"ג)2,291370.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.960.64
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.210.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.530.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 21.1% 54.6% 21.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.