דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת חלבון קלה וטעימה
פשטידת חלבון קלה וטעימה
פשטידה טעימה עשירה בחלבון

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים וטורפים היטב. שימו לב: במידה ומשתמשים בשיבולת שועל דקה יש לתת לבלילה לנוח כרבע שעה לפני ההכנסה לתנור.
  • 3 בשלב זה מומלץ להוסיף את התוספות הרצויות (ראו רעיונות לשידרוג).
  • 4 מעבירים את התערובת אל תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה (אינגליש קייק גדולה, תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית מלבנית 70x80 ס"מ).
  • 5 אופים את הפשטידה בתנור החם למשך כ- 30-40 דקות (תלוי בסוג התנור). מתקבלת פשטידת חלבון קלה להכנה שכדאי לאמץ!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תוספות אפשריות: מוקפץ בצל ופטריות, ברוקולי חלוט, תירס, כרישה עם פטריות, קוביות בטטה ועוד. לפני האפייה ניתן לפזר מעל תערובת של שומשום לבן ושומשום שחור, או פירורי לחם מוזהבים.

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק גדולה, תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית מלבנית 70x80 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות לפשטידה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)84147
חלבונים (גרם)5.73 9.94
פחמימות (גרם)36
מתוכן סוכרים (גרם)1.47 2.55
שומנים (גרם)5.37 9.33
מתוכם שומן רווי (גרם)2.76 4.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.35
כולסטרול (מ"ג)74.37 129.14
נתרן (מ"ג)364.57633.12
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.1
מים (גרם)12.9822.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.547.76
ויטמין B (מ"ג)0.40.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.2314.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.26
ויטמין C (מ"ג)0.060.1
ויטמין D (מק"ג)0.350.61
ויטמין E (מ"ג)0.190.34
ויטמין K (מק"ג)0.711.23
סידן (מ"ג)81.58141.67
ברזל (מ"ג)0.410.71
מגנזיום (מ"ג)2.594.5
זרחן (מ"ג)75.3130.77
אבץ (מ"ג)0.220.39
אשלגן (מ"ג)25.9545.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.621.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.581.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 37.4% 39.9% 22.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?