דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החצילים לרוחב בעובי 1 ס"מ, להמליח ולהניח ל"הזעה" כשעה.
  • 2 לשטוף את החצילים במים ולסחוט היטב.
  • 3 לטגן את החצילים בשמן משני הצדדים ולהניח בצד.
  • 4 לטגן בשמן את הבצל והשום הקצוצים, להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר עם מזלג. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והכמון, ולהמשיך לטגן עד שהבשר נעשה כהה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 5 לערבב ביחד את כל מצרכי הרוטב.
  • 6 להניח בתבנית אפייה חצי מכמות החצילים המטוגנים, מעל לשים את תערובת הבשר ומעל את שאר החצילים. מעל הכל למזוג את הרוטב.
  • 7 לעטוף את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף, ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה. מתקבלת מוסקה טעימה בטירוף שאתם חייבים לאמץ!
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לחסוך קלוריות רבות בכך שבמקום לטגן את החצילים נאפה אותם בתנור - מניסיון, הדבר לא פוגע בטעם. החציל סופג המון שמן וחבל. כמו כן, את הבקר הטחון ניתן לשנות לחלק רזה יותר עם פחות שומן - כתף, פילה או פילה מדומה, ולטגן אותו בלי שמן (הוא מפריש שומן בכל מקרה).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)247105
חלבונים (גרם)19.79 8.43
פחמימות (גרם)156
מתוכן סוכרים (גרם)4.75 2.02
שומנים (גרם)11.92 5.08
מתוכם שומן רווי (גרם)2.45 1.04
כולסטרול (מ"ג)53.2 22.68
נתרן (מ"ג)1,150490.03
סיבים תזונתיים (גרם)3.05 1.3
מים (גרם)175.9374.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.210.94
ויטמין B (מ"ג)6.372.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.082.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.7510.12
ויטמין B12 (מק"ג)2.170.92
ויטמין C (מ"ג)5.192.21
ויטמין E (מ"ג)0.670.29
ויטמין K (מק"ג)4.211.79
סידן (מ"ג)27.0811.54
ברזל (מ"ג)2.651.13
מגנזיום (מ"ג)33.9714.48
זרחן (מ"ג)186.9779.7
אבץ (מ"ג)4.752.02
אשלגן (מ"ג)460.39196.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 24.1% 40% 29.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.