דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עשיר בתפוחי אדמה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 527 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד כ- 2 דקות של טיגון ומערבבים. מוסיפים כף קמח וממשיכים לערבב מעט.
  • 2 מוסיפים את תפו"א והתבלינים, ומערבבים לעוד כ- 3 דקות. מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ- 20-25 דקות על אש בינונית. 10 דקות לפני הסוף מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק תפוחי אדמה טעים וקל להכנה!
  • 3 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21941
חלבונים (גרם)4.37 0.83
פחמימות (גרם)459
מתוכן סוכרים (גרם)3.79 0.72
שומנים (גרם)3.1 0.59
מתוכם שומן רווי (גרם)0.25 0.05
כולסטרול (מ"ג)0.23 0.04
נתרן (מ"ג)493.9393.7
סיבים תזונתיים (גרם)4.15 0.79
מים (גרם)471.2689.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.031.14
ויטמין B (מ"ג)4.430.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)2.550.48
ויטמין B5 (מ"ג)1.010.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.894.91
ויטמין C (מ"ג)18.683.54
ויטמין E (מ"ג)0.050.01
ויטמין K (מק"ג)27.735.26
סידן (מ"ג)40.177.62
ברזל (מ"ג)0.980.19
מגנזיום (מ"ג)46.888.89
זרחן (מ"ג)94.918
אבץ (מ"ג)0.680.13
אשלגן (מ"ג)707.66134.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 5.5% 7.8% 79.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?