דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל כרעי עוף עם ירקות
תבשיל כרעי עוף עם ירקות
תבשיל כרעי עוף עם ירקות
תבשיל עוף עשיר עם ירקות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 561 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחלקים כרעיים של עוף לשניים. חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ואת שאר הירקות לחתיכות יחסית גדולות.
  • 2 בסיר רחב מטגנים בצל ושום במעט שמן עד שהם נהיים שקופים. מכניסים לסיר את חתיכות העוף ומטגנים במשך כמה דקות בכל צד.
  • 3 מוסיפים לסיר את כל הירקות, מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות.
  • 4 בינתיים מכינים את תערובת התבלינים: שמים את כל התבלינים בכוס ומוזגים מים רותחים. מערבבים היטב.
  • 5 מוסיפים לסיר את תערובת התבלינים, עוד מים (סה"כ כ- 2.5 כוסות נוזלים), מערבבים מעט, מכסים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין שעה לשעה וחצי. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים את התבשיל. אם הרוטב נוזלי מדי, לקראת הסוף מבשלים ללא המכסה.
  • 6 מגישים מיד את תבשיל העוף עם הרבה לחם בצד.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 תרגישו חופשי להוסיף או להחליף את הירקות בתבשיל.
  • 2 ככל שתשאירו את התבשיל יותר זמן על האש - כך הוא יהיה רך ומפנק יותר.
  • 3 התבלינים הם בגדר המלצה.
טיפ למתכון
מומלץ להגיש מעל בצל ירוק פרוס.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להסיר את העור והשומן מהכרעיים לפני הבישול.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)699125
חלבונים (גרם)71.95 12.82
פחמימות (גרם)489
מתוכן סוכרים (גרם)11.07 1.97
שומנים (גרם)23.4 4.17
מתוכם שומן רווי (גרם)5.35 0.95
כולסטרול (מ"ג)219.33 39.07
נתרן (מ"ג)1,299231.4
סיבים תזונתיים (גרם)7.17 1.28
מים (גרם)408.4172.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,153205.49
ויטמין B (מ"ג)25.84.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.410.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.760.14
ויטמין B3 (מ"ג)17.973.2
ויטמין B5 (מ"ג)5.040.9
ויטמין B6 (מ"ג)1.560.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.59.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.820.15
ויטמין C (מ"ג)26.974.8
ויטמין D (מק"ג)0.180.03
ויטמין E (מ"ג)1.490.26
ויטמין K (מק"ג)10.651.9
סידן (מ"ג)10518.7
ברזל (מ"ג)5.470.97
מגנזיום (מ"ג)109.2519.46
זרחן (מ"ג)574.57102.36
אבץ (מ"ג)8.561.53
אשלגן (מ"ג)1,442256.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.880.87
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.090.73
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.921.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.051.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 15.5% 47.8% 31.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.