דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עוף ובקר ברוטב חמצמץ
קציצות עוף ובקר ברוטב חמצמץ
קציצות עוף ובקר ברוטב חמצמץ
קציצות בטעם חמצמץ לימוני

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (יוצאות כ- 28 קציצות בינוניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.
  • 2 מכינים קציצות מהעיסה ומניחים במקרר.
  • 3 בינתיים, בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד קצת.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה והפטריות לטיגון קל.
  • 5 מוסיפים את השעועית (הירוקה והצהובה), השום, התבלינים, הלימון הפרוס, מיץ הלימון והמים, ומרתיחים.
  • 6 לאחר שרתח, מניחים את הקציצות בתוך הסיר (מכוסה) ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות עד שמוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר מנתח רזה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נועה דרוקר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40490
חלבונים (גרם)40.68 9.07
פחמימות (גרם)399
מתוכן סוכרים (גרם)5.26 1.17
שומנים (גרם)10.19 2.27
מתוכם שומן רווי (גרם)2.54 0.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)118.28 26.36
נתרן (מ"ג)1,121249.88
סיבים תזונתיים (גרם)9.88 2.2
מים (גרם)322.4671.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)600.06133.73
ויטמין B (מ"ג)14.323.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.09
ויטמין B3 (מ"ג)10.592.36
ויטמין B5 (מ"ג)2.070.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.820.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)70.1815.64
ויטמין B12 (מק"ג)1.130.25
ויטמין C (מ"ג)30.366.77
ויטמין D (מק"ג)0.450.1
ויטמין E (מ"ג)1.180.26
ויטמין K (מק"ג)68.815.33
סידן (מ"ג)117.4626.18
ברזל (מ"ג)5.141.15
מגנזיום (מ"ג)103.6223.09
זרחן (מ"ג)442.2298.55
אבץ (מ"ג)4.841.08
אשלגן (מ"ג)893.47199.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.460.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.220.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.550.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.410.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 10.2% 40.6% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.