דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת בננה
עוגת בננה
עוגת בננה
עוגת בננה אפויה בתנור מקמח מלא

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות מכל תבנית)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 משמנים עם 10 גרם חמאה 2 תבניות אינגליש קייק. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מערבבים בקערה 100 גרם חמאה עד שהיא חלקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עד שהסוכר נבלע לגמרי בתערובת, וממשיכים לערבב כדקה נוספת.
  • 3 מבליעים את הביצים לתערובת זו אחר זו. משתמשים במטרפה כדי להגיע לתערובת תפוחה ובהירה.
  • 4 מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.
  • 5 מנפים לקערה נפרדת את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה. מערבבים קלות בעזרת מזלג כדי לפזר את הקמח באופן אחיד. מנפים שוב לתוך קערת הבלילה מחצית מתערובת הקמחים ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.
  • 6 מוסיפים גביע יוגורט אחד ומערבבים. מנפים פנימה את הקמח שנותר ומערבבים שוב. מוסיפים את גביע היוגורט האחרון.
  • 7 מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים רק עד לפיזור אחיד. מחלקים את הבלילה לתבניות.
  • 8 אופים כ- 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ בשולי העוגה יוצא יבש, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא דביק מעט. מכבים את התנור ומשאירים שם את העוגות ל- 5 דקות.
  • 9 מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים בתוך התבניות.
  • 10 הרי לכם עוגת בננה טעימה ביותר - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)136215
חלבונים (גרם)3.49 5.51
פחמימות (גרם)1829
מתוכן סוכרים (גרם)8.05 12.72
שומנים (גרם)5.46 8.63
מתוכם שומן רווי (גרם)2.62 4.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)54.88 86.71
נתרן (מ"ג)95.6151.05
סיבים תזונתיים (גרם)0.55 0.87
מים (גרם)21.4433.87
ויטמין A (מק"ג)19.0830.15
ויטמין B (מ"ג)0.540.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.7513.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.18
ויטמין C (מ"ג)1.462.31
ויטמין D (מק"ג)0.270.42
ויטמין E (מ"ג)0.140.22
ויטמין K (מק"ג)0.120.19
סידן (מ"ג)28.645.19
ברזל (מ"ג)0.290.45
מגנזיום (מ"ג)6.4810.24
זרחן (מ"ג)26.642.02
אבץ (מ"ג)0.180.28
אשלגן (מ"ג)84.43133.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 19.7% 12.6% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.