דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פירושקי ממולא בשר טחון

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב את כל החומרים למעט המלח, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 להוסיף את המלח. במידה וחסר מים יש להוסיף קצת כל פעם - תלוי בסוג הקמח כמובן. צריך לצאת בצק גמיש ורק לעבודה.
  • 3 להתפיח כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לטגן את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הפטריות ולהמשיך להקפיץ עוד כ- 5 דקות.
  • 3 לאחר מכן להוסיף את בשר הטחון ולפורר תוך כדי טיגון.
  • 4 להוסיף את התבלינים ולהקפיץ עד שהבשר מבושל.
  • 5 לכבות את האש ולהוסיף את הכוסברה/הנענע הקצוצה.
  • 6 להניח ולתת לתערובת להתקרר לחלוטין.
  • הכנת הפירושקי:
  • 1 את הבצק שתפח יש לחלק ל- 15 כדורים.
  • 2 לפתוח כל כדור, למלא בתערובת הבשר, לסגור ולהדק בצדדים.
  • 3 להתפיח עוד כ- 20 דקות.
  • 4 לחמם שמן במחבת עמוקה (ראו מידע נוסף - מדובר על שמן לטיגון עמוק) ולטגן את הפירושקי עד להזהבה.
  • 5 להניח בנייר סופג.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרויות מילוי נוספות: תערובת גבינות ועשבי תיבול (לפי טעם אישי), תפוחי אדמה (פירה) עם פטריות ובצל מטוגן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפירושקי לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בשמן לטיגון עמוק (2 כוסות שמן). אמנם זו לא הצורה המקורית של הפירושקי, אך ניתן להכין בכל צורה שרוצים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סמדר אוזן המלפרב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250208
חלבונים (גרם)10.58 8.81
פחמימות (גרם)2723
מתוכן סוכרים (גרם)1.4 1.17
שומנים (גרם)10.82 9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.45 1.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)34.6 28.8
נתרן (מ"ג)396.86330.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.5 0.42
מים (גרם)55.1845.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)17.0614.2
ויטמין B (מ"ג)2.051.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.551.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.046.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.64
ויטמין C (מ"ג)1.651.37
ויטמין D (מק"ג)0.090.08
ויטמין E (מ"ג)0.230.19
ויטמין K (מק"ג)4.94.08
סידן (מ"ג)12.8910.73
ברזל (מ"ג)0.920.76
מגנזיום (מ"ג)9.718.08
זרחן (מ"ג)69.9158.2
אבץ (מ"ג)1.631.36
אשלגן (מ"ג)143.45119.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 22.1% 21.6% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.