דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת טעימה ומעוררת תיאבון

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את שמן הזית עם הצ`ילי המתוק והתבלינים, ולהניח בצד.
  • 2 לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס פרוסות דקות (אפשר להיעזר במנדולינה).
  • 3 לסדר את הפרוסות בתבנית אפייה עגולה. לסדר בשורה עגולה, לסגור את העיגול בשורה שנייה (להתחיל מאמצע הפרוסה) ושוב לסגור עיגול, וכך הלאה עד שמתקבל פרח.
  • 4 למרוח במברשת את פרוסות תפוחי האדמה בשמן הזית המתובל ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שמשחים.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246110
חלבונים (גרם)4.36 1.95
פחמימות (גרם)4721
מתוכן סוכרים (גרם)3.69 1.65
שומנים (גרם)4.85 2.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.34
נתרן (מ"ג)305.84136.84
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 1.51
מים (גרם)163.0872.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.920.41
ויטמין B (מ"ג)5.22.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)3.031.36
ויטמין B5 (מ"ג)1.20.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.928.91
ויטמין C (מ"ג)28.1612.6
ויטמין E (מ"ג)0.130.06
ויטמין K (מק"ג)3.191.43
סידן (מ"ג)16.477.37
ברזל (מ"ג)10.45
מגנזיום (מ"ג)55.0324.62
זרחן (מ"ג)110.6249.49
אבץ (מ"ג)0.650.29
אשלגן (מ"ג)856.01383
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 8.1% 7.3% 79%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.