דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת עלי פילו במילוי תפו"א וביצים קשות
רולדת עלי פילו במילוי תפו"א וביצים קשות
רולדת עלי פילו במילוי תפו"א וביצים קשות
רולדות פילו נהדרות לארוחת הערב

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כל רולדה 5 מנות כתוספת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את תפוחי האדמה מבשלים על לריכוך כמו שמכינים פירה, ומניחים בצד להתקרר.
  • 2 מטגנים את הבצל עם כף שמן עד השחמה.
  • 3 את הביצים הקשות מגרדים בפומפייה גסה ומניחים בצד.
  • 4 בקערה מניחים את תפוחי האדמה שהתקררו, מוסיפים את הבצל המטוגן ומוסיפים את הביצים הקשות המגורדות.
  • 5 מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה את התערובת, ומוסיפים את אבקת מרק העוף (או מלח), פלפל שחור וכורכום, ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 פורסים 3 דפים של עלי פילו (אנא ראו בהמשך הערות לגבי בצק הפילו), משמנים בצד העליון והתחתון, ממלאים כמות של 5 כפות מהמילו ומתחילים לגלגל. כשמגיעים לאמצע מקפלים את הקצוות וממשיכים לגלגל עד הסוף.
  • 7 מניחים את המאפה בתבנית, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • 8 אופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 35-40 דקות עד השחמה (לא טורבו).
  • 9 בתיאבון חיוך

כדאי לדעת לפני השימוש עם עלי הפילו: צריך להקפיד על הוראות השימוש על גב האריזה. מומלץ להוציא את עלי הפילו מהמקפיא יום לפני למקרר למשך כ- 12 שעות ואח"כ לטמפרטורת החדר. במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ- 6 שעות לפני השימוש. על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה, כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים. כמות הרולדות שיצאה לי היא 4 רולדות יפות וטעימות. במקום רולדות אפשרי באותה דרך ליצור בורקס עלי פילו ממולאים בתפוחי אדמה וביצה - כאשר פורסים את העלה לחצי ממלאים ומקפלים בקצוות. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187174
חלבונים (גרם)4.63 4.31
פחמימות (גרם)2221
מתוכן סוכרים (גרם)0.99 0.92
שומנים (גרם)8.74 8.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.06 0.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)55.92 52.09
נתרן (מ"ג)70.1165.31
סיבים תזונתיים (גרם)1.48 1.38
מים (גרם)66.7862.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.7321.17
ויטמין B (מ"ג)1.81.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.870.81
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.4812.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.15
ויטמין C (מ"ג)5.134.78
ויטמין D (מק"ג)0.320.3
ויטמין E (מ"ג)0.170.15
ויטמין K (מק"ג)1.481.38
סידן (מ"ג)15.5514.49
ברזל (מ"ג)0.450.42
מגנזיום (מ"ג)15.3414.29
זרחן (מ"ג)54.9251.16
אבץ (מ"ג)0.360.33
אשלגן (מ"ג)256.06238.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.030.96
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 23.6% 12.5% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.