דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים ביתי בטעם כבד

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 439 גרם למנה\יחידה

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    עדיף חצילים גדולים
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
  • ביצה קשה - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (290 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבניות שרי - 10 יחידות - סה"כ (150 גרם)
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    לקישוט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החצילים (עם או בלי הקליפה לפי הטעם) לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, לטגן אותן בשמן ולקרר.
  • 2 לחתוך את הבצלים לרצועות, לטגן ולקרר.
  • 3 לטחון את הביצים הקשות ביחד עם החצילים והבצלים המטוגנים.
  • 4 לתבל לפי הטעם.
  • 5 להעביר לצלחת הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42697
חלבונים (גרם)11.32 2.58
פחמימות (גרם)338
מתוכן סוכרים (גרם)14.81 3.37
שומנים (גרם)28.98 6.6
מתוכם שומן רווי (גרם)3.46 0.79
כולסטרול (מ"ג)216.34 49.26
נתרן (מ"ג)429.9697.9
סיבים תזונתיים (גרם)6.42 1.46
מים (גרם)360.5882.1
ליקופן (מ"ג)0.770.18
ויטמין A (מק"ג)105.8924.11
ויטמין B (מ"ג)3.640.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.340.31
ויטמין B5 (מ"ג)1.160.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)79.0117.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.640.15
ויטמין C (מ"ג)16.923.85
ויטמין D (מק"ג)1.260.29
ויטמין E (מ"ג)1.350.31
ויטמין K (מק"ג)23.95.44
סידן (מ"ג)84.4619.23
ברזל (מ"ג)1.660.38
מגנזיום (מ"ג)45.5810.38
זרחן (מ"ג)195.1344.43
אבץ (מ"ג)1.240.28
אשלגן (מ"ג)634.12144.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.110.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.950.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.460.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.250.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 36.3% 14.2% 41.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.