דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף בתנור עם אורז
עוף בתנור עם אורז
עוף בתנור עם אורז
ארוחה שלמה ומזינה בסיר אחד

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 473 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפרוס את הבצל ולטגן מעט בשמן הזית בסיר, להוסיף את השום והעגבניה לטיגון של כדקה ולהוסיף את תפוחי האדמה והכרעיים.
  • 2 לטגן את העוף כ- 2-3 דקות נוספות ולאחר מכן להוסיף כחצי כוס מים ואת האפונה והתבלינים.
  • 3 להסיר מהאש ולכסות את הסיר במכסה.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 5 בינתיים לבשל את האורז במי מלח למשך כ- 5 דקות ולסנן.
  • 6 להוסיף את האורז לסיר (לאחר חצי שעת האפייה) ולהטמיע אותו בתבשיל העוף. להוסיף כחצי כוס מים נוספים ולתקן תיבול במידת הצורך (מלח ופלפל).
  • 7 לכסות שוב את הסיר ולהמשיך לאפות בתנור כ- 45 דקות נוספות. הרי לכם עוף בתנור עם אורז מושלם שכולם אוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)614130
חלבונים (גרם)82.93 17.52
פחמימות (גרם)266
מתוכן סוכרים (גרם)4.58 0.97
שומנים (גרם)18.09 3.82
מתוכם שומן רווי (גרם)4.48 0.95
כולסטרול (מ"ג)260.4 55.01
נתרן (מ"ג)625.39132.11
סיבים תזונתיים (גרם)3.11 0.66
מים (גרם)315.1566.57
ליקופן (מ"ג)1.40.3
ויטמין A (מק"ג)77.2816.32
ויטמין B (מ"ג)24.335.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.70.15
ויטמין B3 (מ"ג)17.923.79
ויטמין B5 (מ"ג)3.990.84
ויטמין B6 (מ"ג)1.370.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.639.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.950.2
ויטמין C (מ"ג)17.883.78
ויטמין D (מק"ג)0.350.07
ויטמין E (מ"ג)1.210.26
ויטמין K (מק"ג)12.832.71
סידן (מ"ג)63.5813.43
ברזל (מ"ג)4.450.94
מגנזיום (מ"ג)87.3718.46
זרחן (מ"ג)571.74120.77
אבץ (מ"ג)9.261.96
אשלגן (מ"ג)1,036218.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.980.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.150.67
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.271.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.40.93

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 13.9% 63.6% 20.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.