דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש עם תפוחים
עוגת דבש עם תפוחים
עוגת חג לראש השנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את התפוחים הירוקים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.
  • 2 מקציפים את הביצים בשלמותן, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזרם דק את השמן, הדבש, התבלינים והמים המעורבבים עם הקפה הנמס. מנפים את הקמח התופח והסודה לשתייה יחד ומוסיפים בתנועות קיפול.
  • 3 מוסיפים את התפוחים ומחצית מאגוזי המלך, ומערבבים בעדינות.
  • 4 יוצקים את התערובת לתבנית עגולה משומנת (בקוטר 26), מפזרים מעל את שאר אגוזי המלך ואת החמוציות, ואופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 45 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 5 הרי לכם עוגת דבש עם תפוחים טעימה ועשירה!
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254278
חלבונים (גרם)4.91 5.37
פחמימות (גרם)2932
מתוכן סוכרים (גרם)14.33 15.67
שומנים (גרם)13.4 14.66
מתוכם שומן רווי (גרם)1.5 1.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)79.05 86.45
נתרן (מ"ג)137.2150.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 0.85
מים (גרם)39.2142.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.4837.7
ויטמין B (מ"ג)0.560.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.411.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.21
ויטמין C (מ"ג)0.370.4
ויטמין D (מק"ג)0.440.48
ויטמין E (מ"ג)0.240.27
ויטמין K (מק"ג)0.340.37
סידן (מ"ג)16.0117.51
ברזל (מ"ג)0.460.5
מגנזיום (מ"ג)3.643.98
זרחן (מ"ג)44.248.34
אבץ (מ"ג)0.30.33
אשלגן (מ"ג)52.8357.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.730.8

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 27.8% 10.2% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.