דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (מנה = קציצה אחת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שימו את הבשר הטחון בקערה.
  • 2 קצצו את הבצלים והוסיפו לבשר הטחון.
  • 3 קצצו 4 גבעולי פטרוזיליה והוסיפו אל הקערה.
  • 4 הוסיפו מלח, פלפל שחור וכמון.
  • 5 ערבבו את כל החומרים לתערובת אחידה ולושו מעט.
  • 6 השתמשו במכשיר לעשיית פלאפל וצרו כדורי בשר עגולים או צרו כדורי בשר אחידים בקוטר של 5 ס"מ.
  • 7 טגנו את כדורי הבשר במחבת משני צידם עד להשחמה.
  • 8 הניחו את השעועית בסיר עם מים (המים צריכים לכסות את השעועית), הביאו לרתיחה ובשלו כ- 15 דקות.
  • 9 הוציאו את השעועית מהסיר והעבירו למסננת.
  • 10 סדרו את השעועית בצלחת הגשה וצקו מעל את מיץ הלימון.
  • 11 סדרו את קציצות הבשר מעל השעועית.
  • 12 פזרו מעל את 2 גבעולי הפטרוזיליה הטרייה ואת הבזיליקום היבש.
טיפ למתכון
טיפ: חיתכו את הקציצות באמצע כדי לוודא שאכן התבשלו כראוי.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8072
חלבונים (גרם)9.09 8.21
פחמימות (גרם)22
מתוכן סוכרים (גרם)0.45 0.41
שומנים (גרם)3.65 3.29
מתוכם שומן רווי (גרם)1.03 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)24.8 22.37
נתרן (מ"ג)61.0155.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.43
מים (גרם)76.6669.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.39.29
ויטמין B (מ"ג)2.82.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.242.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.716.96
ויטמין B12 (מק"ג)0.90.81
ויטמין C (מ"ג)4.143.74
ויטמין E (מ"ג)0.420.37
ויטמין K (מק"ג)41.2637.22
סידן (מ"ג)11.2510.15
ברזל (מ"ג)1.141.03
מגנזיום (מ"ג)11.5910.46
זרחן (מ"ג)83.7575.56
אבץ (מ"ג)2.091.88
אשלגן (מ"ג)168.42151.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.13
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.020.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 23.4% 58.4% 15.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.