דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בשר בקר מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כתף בקר - 500 גרם
    חתוך לקוביות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
    קלופים וחתוכים לרבעים
  • תפוח עץ ללא קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקים - חתוכים לרבעים
  • שזיף - 300 גרם
    קטנים ושלמים (כ- 10 יחידות)
  • סוכר - 5 כפות שטוחות - סה"כ (75 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פובידל - 3 כפיות - סה"כ (42 גרם)
    ריבת שזיפים (לא חובה)
  • כוסברה מיובשת - כף (2 גרם)
    לפי הטעם
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לערבוב עם רסק העגבניות
  • תמרינדי - כף אחת
    חמוץ בצבע שחור
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר לשים את קוביות הבשר, למלא במים ולהביא לרתיחה (לניקוי הבשר).
  • 2 לשפוך את המים ולשטוף את הבשר היטב.
  • 3 לשים בסיר מים נקיים ולבשל את קוביות הבשר במשך כ- 40 דקות.
  • 4 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר המבושל, תפוחי האדמה, תפוחי העץ והשזיפים (שזיפים קטנים ושלמים ללא גלעין), לתבל בסוכר, המלח, הפלפל השחור והתמרהינדי, להוסיף את ריבת השזיפים והכוסברה המיובשת, ולערבב.
  • 5 לבשל על אש נמוכה במשך כ- 20 דקות. לאחר מכן, להוסיף את רסק העגבניות המעורבב עם המים, לערבב ולבשל כ- 30 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התמרינדי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)341105
חלבונים (גרם)19.24 5.94
פחמימות (גרם)4815
מתוכן סוכרים (גרם)19.42 6
שומנים (גרם)8.41 2.6
מתוכם שומן רווי (גרם)2.06 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.170.05
כולסטרול (מ"ג)48.75 15.05
נתרן (מ"ג)265.6382.02
סיבים תזונתיים (גרם)3.72 1.15
מים (גרם)235.672.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.982.46
ויטמין B (מ"ג)7.162.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.881.51
ויטמין B5 (מ"ג)1.160.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.856.13
ויטמין B12 (מק"ג)3.231
ויטמין C (מ"ג)15.874.9
ויטמין E (מ"ג)0.240.07
ויטמין K (מק"ג)8.552.64
סידן (מ"ג)24.187.47
ברזל (מ"ג)2.280.7
מגנזיום (מ"ג)44.6513.79
זרחן (מ"ג)199.1661.49
אבץ (מ"ג)3.671.13
אשלגן (מ"ג)704.13217.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 10.6% 24.2% 60.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.