דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שווארמה ביתית מחזה הודו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את בשר ההודו לפרוסות, מניחים בסיר ומתבלים בשמן הזית והתבלינים. משהים כחצי שעה במקרר כדי שהבשר יספוג את הטעמים. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 מסדרים את פרוסות הבשר על תבנית ואופים בתנור למשך כ- 15 דקות, הופכים אותן ואופים למשך כ- 5-7 דקות נוספות (לא לייבש יותר מדי!).
  • 3 מוציאים את ההודו מהתנור וחותכים את הפרוסות לרצועות דקות.
  • 4 מוסיפים את שמן הזית ומבשלים על אש קטנה למשך כ- 5 דקות.
  • 5 מגישים שווארמה הודו ביתית מושלמת עם סלט וטחינה.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית את כמות השמן ל- 2 כפות כדי שהמנה תהיה דיאטטית יותר.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להוסיף תערובת תבלינים מוכנה לשווארמה במקום התבלינים שבמתכון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250141
חלבונים (גרם)41.41 23.29
פחמימות (גרם)21
מתוכן סוכרים (גרם)0.15 0.09
שומנים (גרם)7.66 4.31
מתוכם שומן רווי (גרם)1.35 0.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)103.33 58.11
נתרן (מ"ג)665.45374.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.7 0.39
מים (גרם)123.7969.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.0415.2
ויטמין B (מ"ג)13.237.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.12
ויטמין B3 (מ"ג)10.676
ויטמין B5 (מ"ג)1.210.68
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.58
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.848.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.780.44
ויטמין C (מ"ג)1.040.58
ויטמין E (מ"ג)0.360.2
ויטמין K (מק"ג)1.240.7
סידן (מ"ג)30.3617.07
ברזל (מ"ג)3.211.81
מגנזיום (מ"ג)54.1230.43
זרחן (מ"ג)354.3199.23
אבץ (מ"ג)2.211.24
אשלגן (מ"ג)552.91310.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 14.9% 80.5% 3.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.