דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות קלות וטעימות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 14 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים במחבת קטנה את החמאה. כשהיא מתחילה להשחים מסירים מהאש ומצננים.
  • 2 שמים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים (אבקת השקדים), אבקת הסוכר, גרידת התפוז ואגוזי הלוז הטחונים.
  • 3 שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים לקצף יציב.
  • 4 מוסיפים לקערת הקמח את החמאה המומסת ואת תמצית הוניל, ומערבבים. מקפלים לתערובת את קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את תערובת הבצק לשקית זילוף עם פייה עגולה ושומרים במקרר חצי שעה.
  • 5 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את השקעים בתבנית הסיליקון ומזליפים את התערובת לשקעים.
  • 6 אופים במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ושולי העוגיות משחימות.
  • 7 מצננים, מחלצים את הפיננסייר מהשקעים ובוזקים אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית לעוגיות פיננסייר (אפשר להשתמש גם בתבנית של מאפינס קטנים במקום תבנית פסים - פשוט למלא עד לגובה של ס"מ בערך).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)63443
חלבונים (גרם)0.89 6.26
פחמימות (גרם)533
מתוכן סוכרים (גרם)3.31 23.37
שומנים (גרם)4.53 32.04
מתוכם שומן רווי (גרם)1.97 13.92
כולסטרול (מ"ג)9.23 65.19
נתרן (מ"ג)5.8241.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 1.69
מים (גרם)3.0421.47
ויטמין A (מק"ג)0.040.27
ויטמין B (מ"ג)58.440.41
ויטמין B1 (מ"ג)00.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.1
ויטמין B6 (מ"ג)00.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.815.76
ויטמין B12 (מק"ג)00.02
ויטמין C (מ"ג)0.130.92
ויטמין E (מ"ג)0.110.81
סידן (מ"ג)1.329.34
ברזל (מ"ג)0.040.26
מגנזיום (מ"ג)1.6911.96
זרחן (מ"ג)2.8420.09
אבץ (מ"ג)0.020.14
אשלגן (מ"ג)11.4580.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.46
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.352.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.352.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 43.8% 8.6% 45.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.81 (0.85 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.