דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח בריא מאוד ששווה לאמץ

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים עד לריכוך (כ- 10 דקות לאחר רתיחה) ומעבירים לקערה.
  • 2 מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים.
  • 3 טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מים תוך כדי הטחינה, עד שמתקבל מרקם ממרחי.
  • 4 טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומערבבים שוב בכף.
  • 5 שומרים בכלי זכוכית אטום במקרר עד לשימוש (ניתן לשמור עד 4 ימים במקרר בכלי סגור).
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161365
חלבונים (גרם)9.75 22.06
פחמימות (גרם)2249
מתוכן סוכרים (גרם)0.82 1.85
שומנים (גרם)4.04 9.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.62 1.41
נתרן (מ"ג)9.6721.87
סיבים תזונתיים (גרם)10.56 23.89
מים (גרם)7.1716.22
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.237.3
ויטמין B (מ"ג)2.435.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.68
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.18
ויטמין B3 (מ"ג)0.942.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.741.67
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.47
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)164.4371.95
ויטמין C (מ"ג)3.78.38
ויטמין E (מ"ג)0.210.47
ויטמין K (מק"ג)8.5219.28
סידן (מ"ג)32.3673.22
ברזל (מ"ג)3.287.42
מגנזיום (מ"ג)43.2697.86
זרחן (מ"ג)157.48356.28
אבץ (מ"ג)1.673.77
אשלגן (מ"ג)352.43797.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
22.9% 8.8% 21.2% 47.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.