דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה פתוח עם בטטה, סלמון וארטישוקים
מאפה פתוח עם בטטה, סלמון וארטישוקים
מאפה סלמון מיוחד וטעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגוודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מכינים את הבצק: מניחים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים במשך כדקה עד שנוצרים גושי בצק אלסטיים ודביקים. במקרה הצורך מוסיפים כפית אחת של מים.
  • 3 מאחדים את פירורי הבצק לגוש, לשים ומעבירים על דף נייר אפייה. מרדדים לעיגול בקוטר 24-26 ס"מ. אם הבצק טיפה מתפורר זה בסדר - פשוט מחברים בחזרה בעזרת הידיים.
  • 4 מורחים מחית בטטה ממרכז הבצק לכיוון הקצוות, כך שיישארו שוליים נקיים באורך של כ- 2-3 ס"מ.
  • 5 מניחים בקערה את קוביות הסלמון (הזמנתי מ- sea2door), הארטישוקים (כולל מעט שמן) והחרדל, ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
  • 6 מניחים את התערובת מעל מחית הבטטה ומיישרים.
  • 7 סוגרים את השוליים הנקיים של הבצק מעל המלית ליצירת מאפה עגול עם מרכז פתוח. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית.
  • 8 בעזרת מברשת מורחים את השוליים במעט שמן ומפזרים מעל שומשום.
  • 9 אופים למשך כ- 35-40 דקות או עד להזהבה.
  • 10 פורסים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בפלפל ירוק חריף.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוקים המשומרים בשמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המצרכים עבור מאפה בקוטר 22-24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)600266
חלבונים (גרם)26.53 11.77
פחמימות (גרם)5725
מתוכן סוכרים (גרם)4.83 2.14
שומנים (גרם)29.37 13.03
מתוכם שומן רווי (גרם)3.81 1.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)117.27 52.02
נתרן (מ"ג)947.11420.14
סיבים תזונתיים (גרם)1.18 0.52
מים (גרם)92.6641.1
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)341.4151.44
ויטמין B (מ"ג)8.633.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.09
ויטמין B3 (מ"ג)5.972.65
ויטמין B5 (מ"ג)1.580.7
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.7915.88
ויטמין B12 (מק"ג)2.170.96
ויטמין C (מ"ג)7.73.42
ויטמין D (מק"ג)0.40.18
ויטמין E (מ"ג)0.580.26
ויטמין K (מק"ג)10.45
סידן (מ"ג)60.3926.79
ברזל (מ"ג)0.890.4
מגנזיום (מ"ג)31.0113.76
זרחן (מ"ג)231.21102.56
אבץ (מ"ג)0.640.28
אשלגן (מ"ג)404.86179.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.561.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.881.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.120.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 25.8% 23.3% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.