דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל שעועית שחורה ברוטב עגבניות
תבשיל שעועית שחורה ברוטב עגבניות
תבשיל שעועית שמתאים ליום חורף קר, צילום: מרה זיניגרד

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את השעועית השחורה ניתן לבשל מראש במים, לסנן, לשטוף ואז להוסיף לתבשיל. אפשרות נוספת היא להכניס את השעועית המושרית ישירות לתבשיל. היתרון שבבישול השעועית מראש הוא שנחסוך בזמן בישול העגבניות ונותיר בהן ערך תזונתי רב יותר. כמו כן, הבישול הנפרד עשוי להפחית בגזים ולרכך את טעמה של השעועית. יחד עם זאת, קל ונח להוסיף את השעועית המושרית ישירות לתבשיל.
  • 2 אופן בישול השעועית בנפרד: ראשית, חשוב לדאוג שהשעועית השחורה מושרית למשך כ- 8 שעות לפחות במים. לאחר מכן, מניחים את השעועית בסיר ומבשלים אותה עם מים ביחס של 1 ל- 6 (כלומר 6 כוסות מים לכוס שעועית). מבשלים במשך כשעתיים-שלוש. בסיום הבישול מסננים ושוטפים. בשעועית ניתן להשתמש באופן מיידי או להקפיא לשימוש עתידי.
  • 3 מקלפים וקוצצים את הבצל, ולאחר מכן מאדים אותו בסיר עם מעט מים. כשהבצל מתחיל להזהיב, קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצל (אופציה: אפשר לקחת 3 עגבניות ולהוסיפן לבצל, ואילו את ה- 2 הנותרות לטחון בבלנדר ולהוסיף כבר כרסק עגבניות, להסמכת ואיחוד התבשיל).
  • 4 מאדים את העגבניות עם הבצל. כאשר הסיר מתמלא בנוזלים, מכסים אותו ומבשלים על אש קטנה במשך כ- 10 דק תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 5 כאשר הרוטב הופך לאחיד יחסית, מוסיפים את השעועית השחורה והמים ומבשלים. אם השעועית שהוספנו מבושלת, זמן הבישול יהיה כ- 15 דקות, ואילו אם השעועית לא מבושלת - מוסיפים הרבה מים ומבשלים במשך כשעתיים.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12076
חלבונים (גרם)7.03 4.47
פחמימות (גרם)2315
מתוכן סוכרים (גרם)4.19 2.67
שומנים (גרם)0.57 0.36
מתוכם שומן רווי (גרם)0.13 0.08
נתרן (מ"ג)263.64167.62
סיבים תזונתיים (גרם)5.12 3.25
מים (גרם)124.0678.88
ליקופן (מ"ג)3.362.14
ויטמין A (מק"ג)34.0221.63
ויטמין B (מ"ג)2.311.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.180.75
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)131.683.67
ויטמין C (מ"ג)26.9917.16
ויטמין E (מ"ג)0.760.49
ויטמין K (מק"ג)5.123.26
סידן (מ"ג)54.9334.93
ברזל (מ"ג)2.231.42
מגנזיום (מ"ג)57.1936.36
זרחן (מ"ג)132.0183.93
אבץ (מ"ג)1.170.74
אשלגן (מ"ג)668.53425.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.3% 1.6% 19.6% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.