דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרובית ותפוחי אדמה אפויות
לביבות כרובית ותפוחי אדמה אפויות
לביבות שאי אפשר להישאר אדישים אליהן

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר מכוסה מבשלים על אש גבוהה את הכרובית ותפוחי האדמה (כ- 3 יחידות בינוניות, חשוב להקפיד על כמות תפוחי האדמה) עם המים והמלח עד לריכוך. כשהמים מתאדים לגמרי מועכים אותם במועך תפוח אדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן והתבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המצרכים ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות בתכנית טורבו + חום עליון ותחתון. משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה (1.5 כפות לכל תבנית, סה"כ 3 תבניות), בידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים בתבנית במרווחים בין לביבה ללביבה ומיד הופכים לצידם השני.
  • 3 משטחים רק בנגיעה ואופים בתנור החם למשך כ- 20 דקות. הופכים בעדינות וממשיכים לאפות עוד כ- 8 דקות. את הלביבות אופים ב- 3 סבבים, כאשר המסה הנותרת בין לסבב לסבב מאוחסנת במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 3 תבניות של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את הלביבות ניתן לאחסן בכלי אטום כיומיים ולחמם לפי הצורך (לדעתי טעימות גם קרות). אם תכינו, אשמח לעדכון כמובן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5193
חלבונים (גרם)1.24 2.27
פחמימות (גרם)814
מתוכן סוכרים (גרם)0.71 1.3
שומנים (גרם)1.78 3.27
מתוכם שומן רווי (גרם)0.27 0.5
נתרן (מ"ג)101.1185.51
סיבים תזונתיים (גרם)1.04 1.92
מים (גרם)42.1977.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.30.54
ויטמין B (מ"ג)0.551.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.5
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.9216.36
ויטמין C (מ"ג)8.0614.78
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
ויטמין K (מק"ג)2.815.16
סידן (מ"ג)6.5412
ברזל (מ"ג)0.30.55
מגנזיום (מ"ג)5.6510.36
זרחן (מ"ג)13.0824
אבץ (מ"ג)0.080.16
אשלגן (מ"ג)82.7151.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 15.2% 10.5% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.