דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מדוגי גיאורגית
עוגת מדוגי גיאורגית
עוגת מדוגי גיאורגית
אתם תיהנו מאוד מהעוגה הזו (:

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בתוך קערה חסינת חום לערבב היטב את כל מצרכי העוגה מלבד הקמח.
  • 2 לחמם בבן-מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) תוך כדי ערבוב עד שהצבע של התערובת משתנה לחום בהיר (לוקח כ- 15-20 דקות, להקפיד לערבב כל הזמן - זה חשוב).
  • 3 להסיר את הקערה מהאש ולקרר כ- 5 דקות. להוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכל הקמח נטמע בתערובת. הבצק יוצא דביק וזה בסדר - הוא מתייצב במקרר. להניח במקרר לפחות כשעה כשהבצק עטוף (אפשר גם ללילה שלם).
  • 4 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. לשמן נייר אפייה, להניח עליו כדור בצק אחד ולרדד עד שהבצק דק מאוד. גודל הבצק צריך להיות כמעט בגודל תבנית התנור. לאחר הרידוד לחתוך את כל הקצוות לצורת מלבן ישר (כך להכין את כל ארבעת כדורי הבצק).
  • 5 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ולאפות את הבצק אפייה קצרה למשך כ- 3 דקות בלבד. להניח לו להתקרר היטב (לא לגעת עד שמתקרר היטב כיוון שהוא עלול להישבר).
  • 6 להקציף את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצף יציב.
  • 7 להכין כלי הגשה, לקחת בזהירות את הבצק האפוי עם נייר האפייה, להפוך על המגש ולהסיר בעדינות את נייר האפייה.
  • 8 למרוח חצי מהקרם וליישר יפה. להניח מעל שכבה שנייה של בצק.
  • 9 למרוח מעל צנצנת ריבת פובידל, ולהניח שכבת בצק שלישית מעל.
  • 10 למרוח את חצי כמות הקרם שנותרה, ליישר ולהניח מעל את שכבת הבצק הרביעית. לכסות את העוגה ולהכניס למשך לילה למקרר.
  • 11 לחתוך את העוגה למעויינים או ריבועים שווים, לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש עם המון אהבה.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ממליצה מאוד להקפיא את העוגה כשעה לפני החיתוך - כך נחתכת יפה יותר.

זאת עוגה שחייבים להכין יום מראש כדי שהבצק יתרכך. הרבה עבודה - אבל שווה את המאמץ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)757336
חלבונים (גרם)9.77 4.34
פחמימות (גרם)9843
מתוכן סוכרים (גרם)27.05 12
שומנים (גרם)36.77 16.31
מתוכם שומן רווי (גרם)15.96 7.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.940.42
כולסטרול (מ"ג)135.84 60.26
נתרן (מ"ג)464.34205.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0
מים (גרם)13.96.16
ויטמין A (מק"ג)27.212.07
ויטמין B (מ"ג)0.410.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.13.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.07
ויטמין C (מ"ג)0.030.01
ויטמין D (מק"ג)0.350.15
ויטמין E (מ"ג)0.180.08
ויטמין K (מק"ג)0.050.02
סידן (מ"ג)67.0829.75
ברזל (מ"ג)0.320.14
מגנזיום (מ"ג)2.150.95
זרחן (מ"ג)33.8815.03
אבץ (מ"ג)0.230.1
אשלגן (מ"ג)26.7711.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 25.5% 6.8% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.