2 שמים את השמנת הצמחית בסיר קטן ומחממים עד סף רתיחה (לא צריך להגיע למצב של בעבוע).
3 שופכים את השמנת הצמחית על השוקולד, מכסים ל- 5 דקות ואז מערבבים היטב עם מטרפה עד שכל השוקולד נמס.
4 מניחים בצד שיתקרר. לאחר מכן, מכסים ושמים במקרר כשעתיים עד שהמסה קרה לחלוטין.
הכנת דיסקיות האורז:
1 ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מחממים בחום נמוך כ- 30 שניות בכל פעם ומערבבים עד שהשוקולד ללא גושים.
2 מוסיפים פנימה את שמן הקנולה/הקוקוס ומערבבים.
3 מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים עד שהם כולם מכוסים.
4 מניחים את הטבעות או טבעת המתכת על מגש עם נייר אפייה, ומשטחים חצי מהפצפוצים בגודל של הטבעת.
5 מרימים את הטבעת ועושים זאת שנית (לכל מנה נצטרך 2 דיסקיות, בכל זאת קסטה...), ומכניסים את הכל עם הטבעות להקפאה לדקות בודדות.
הרכבת המנה:
1 כאשר תערובת השמנת והשוקולד שלנו מוכנה אנו מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את התערובת. יתקבל מוס עשיר במרקם קרמי. מעבירים לשק זילוף (אפשר חד פעמי).
2 מוציאים את הטבעות שבתחתית שלהן יש את פצפוצי האורז, ומזלפים את המוס עד לגובה הרצוי.
3 אם יש לנו קוקוס קלוי מוכן זה השלב שבו נפזר אותו מעל המוס. אם אין לנו מוכן אפשר לפזר קוקוס טחון לא קלוי או לחמם מחבת יבשה ללא שמן, לשים את הקוקוס הטחון ולערבב לכמה רגעים עד שהקוקוס משנה את צבעו לחום בהיר. נקרר אותו לפני שנפזר אותו על המוס.
4 מניחים מעל את הדיסקיות המוכנות שלנו. הקסטה שלנו מוכנה, מעבירים לפריזר או למקרר עד שתתייצב. ניתן לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.