דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת דג ראשונה מומלצת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפרוס את הדג לפרוסות עבות, לחתוך את הפלפלים האדומים לרצועות עבות או לקוביות, לפרוס את העגבניות לריבועים ולפרוס את השום לאורך או לכתוש.
  • 2 לשטוף את הדגים במי ברז, להניח בקערה, למזוג מיץ לימון טרי על כל נתחי הדגים, להשהות כחצי שעה ולסנן.
  • 3 לטגן בסיר סוטאז` רחב את הפלפלים האדומים בשמן למשך כ- 5 דקות, להוסיף את העגבניות ולערבב.
  • 4 לפזר את הכוסברה הקצוצה ושיני השום, ולסדר את הדגים מסביב לסיר.
  • 5 לתבל בפפריקה, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק ומלח, להוסיף כוס מים חמים, לנדנד את הסיר בזהירות מצד לצד ולהרטיב את הדגים ברוטב באמצעות כף.
  • 6 להביא לרתיחה (סיר מכוסה) ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך לבשל ללא מכסה על אש קטנה למשך כ- 35-40 דקות עד לצימצום הרוטב.
  • 7 להגיש לצד חלה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44384
חלבונים (גרם)58.23 11.08
פחמימות (גרם)194
מתוכן סוכרים (גרם)8.04 1.53
שומנים (גרם)14.54 2.77
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 0.28
כולסטרול (מ"ג)253 48.15
נתרן (מ"ג)397.1175.58
סיבים תזונתיים (גרם)3.57 0.68
מים (גרם)428.4981.55
ליקופן (מ"ג)3.140.6
ויטמין A (מק"ג)304.2557.91
ויטמין B (מ"ג)9.791.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.831.11
ויטמין B5 (מ"ג)2.30.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.890.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.3210.34
ויטמין B12 (מק"ג)4.840.92
ויטמין C (מ"ג)226.843.17
ויטמין E (מ"ג)3.390.64
ויטמין K (מק"ג)39.47.5
סידן (מ"ג)277.1552.75
ברזל (מ"ג)4.90.93
מגנזיום (מ"ג)115.2721.94
זרחן (מ"ג)643.96122.57
אבץ (מ"ג)3.710.71
אשלגן (מ"ג)1,330253.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.440.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 15.2% 60.9% 20.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.