דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רביולי בטטה ביתי ברוטב שמנת עם פטריות וערמונים
רביולי בטטה ביתי ברוטב שמנת עם פטריות וערמונים
רביולי בטטה ביתי ברוטב שמנת עם פטריות וערמונים
רביולי ביתי בטעם אחר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 832 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח, לפזר אותו על שיש נקי, ליצור גומה ולשבור בעדינות את הביצים פנימה אל תוך הגומה. בעזרת מזלג להתחיל לאט לאט לטרוף את הביצים, להוסיף מהצדדים את הקמח ולהמשיך ללוש ידנית עד ליצירת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 2 כדורים, לעטוף כל כדור בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך כחצי שעה. בינתיים להכין את מילוי הבטטה.
  • 3 לבשל את הבטטות עד לריכוך, למעוך לפירה, להוסיף את החמאה, המלח, הפלפל שחור והמוסקט, להמשיך לערבב מעט ולהניח בצד.
  • 4 לרדד את כדורי הבצק לעלים דקים וארוכים (אני משתמשת במכונת פסטה), ולהניח במרווחים את מילוי הבטטה (בערך כפית).
  • 5 את החלק השני של בצק הפסטה למרוח בביצה טרופה (כדי שהרביולי לא ייפתח לנו בבישול), להניח בעדינות על העלה עם המילוי, להדק עם האצבעות ולהוציא אוויר מיותר. לאחר מכן, לקרוץ עם קורצן רביולי עגולים ולהדק שוב מעט עם האצבעות.
  • 6 להרתיח את המים עם המלח לבישול הרביולי, ובינתיים לעבור להכנת רוטב השמנת: לטגן בשמן הזית את הבצל עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף את הפטריות, לערבב ולהוסיף את השמנת לבישול והתבלינים. לערבב היטב עד שהרוטב מסמיך מעט.
  • 7 כשהמים רותחים להכניס את כל הרביולי, להנמיך לאש בינונית, לחכות כ- 4-5 דקות עד שהם צפים ולהוציא עם מסננת לקערה.
  • 8 להעביר את הרביולי אל רוטב השמנת ולהוסיף את הערמונים. מתקבל רביולי בטטה ביתי, טרי ופשוט טעים ברוטב שמנת מושלם!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר בנדיבות גבינת פרמזן מגורדת מעל המנה.

ציוד נדרש: קורצן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לוותר על אבקת מרק הפטריות ולהוסיף יותר מלח (יחד עם זאת, היא מעניקה יותר טעם לרוטב. לשיקולכם).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מירב דהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)61274
חלבונים (גרם)16.99 2.04
פחמימות (גרם)8410
מתוכן סוכרים (גרם)14.68 1.76
שומנים (גרם)23.21 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)9.73 1.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
כולסטרול (מ"ג)193.04 23.19
נתרן (מ"ג)1,802216.53
סיבים תזונתיים (גרם)6.12 0.74
מים (גרם)642.2977.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,543185.41
ויטמין B (מ"ג)6.720.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.970.36
ויטמין B5 (מ"ג)2.660.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.065.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.360.04
ויטמין C (מ"ג)27.513.3
ויטמין D (מק"ג)1.060.13
ויטמין E (מ"ג)2.210.26
ויטמין K (מק"ג)4.540.55
סידן (מ"ג)143.5517.25
ברזל (מ"ג)2.960.36
מגנזיום (מ"ג)51.866.23
זרחן (מ"ג)189.3522.75
אבץ (מ"ג)1.390.17
אשלגן (מ"ג)688.8682.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)10.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.850.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.510.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.410.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 17.7% 13% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?