דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות רכות ומתוקות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הצימוקים והחמוציות במים בקערה למשך כ- 10 דקות, לייבש, לקצוץ ולהניח בצד.
  • 2 להוסיף את כל שאר המצרכים אל קערת המיקסר וללוש במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק ורך.
  • 3 לכסות את הבצק ולהתפיח למשך כשעתיים לפחות עד להתפחה כפולה.
  • 4 לקמח מעט משטח עבודה וללוש את הבצק היטב עד שנוח לעבוד איתו. לשטח את הבצק לפיתה, לפזר את הצימוקים והחמוציות מעל, לקפל, לגלגל שוב לכדור ולאחר מכל לגלגל לצורה מאורכת.
  • 5 לחלק את הבצק המאורך שלנו ל- 8 חלקים, כל חלק לגלגל לכדור, לכסות ולהניח בצד כ- 15 דקות.
  • 6 לרדד את כדור לרולדה הדוקה (10x25 ס"מ) ולהניח כל רולדה בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 7 לכסות את הלחמניות ולהתפיח כשעה לפחות עד להתפחה כפולה. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות כרבע שעה לפני סיום ההתפחה.
  • 8 לפדר מעט את הלחמניות בקמח בעזרת מסננת ולאפות בתנור למשך כ- 25 דקות עד להזהבה (תלוי בסוג התנור). מתקבלות לחמניות יוגורט פשוט מושלמות!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

ניתן להכין מהבצק כיכר לחם, אך במקרה זה העדפתי להכין לחמניות בשיטת "תלושותי" וכך כל סועד נהנה מהמנה שלו. בעת ההגשה ניתן לחמם אך גם מעולה בטמפרטורת החדר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)277270
חלבונים (גרם)7.61 7.41
פחמימות (גרם)4746
מתוכן סוכרים (גרם)9.15 8.91
שומנים (גרם)6.8 6.62
מתוכם שומן רווי (גרם)3.33 3.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)46.97 45.71
נתרן (מ"ג)127.76124.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.49 0.48
מים (גרם)7.186.99
ויטמין A (מק"ג)13.613.24
ויטמין B (מ"ג)0.280.28
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.144.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.07
ויטמין C (מ"ג)0.150.15
ויטמין D (מק"ג)0.170.17
ויטמין E (מ"ג)0.090.09
ויטמין K (מק"ג)0.190.19
סידן (מ"ג)58.1456.58
ברזל (מ"ג)0.250.24
מגנזיום (מ"ג)2.692.61
זרחן (מ"ג)22.2921.7
אבץ (מ"ג)0.130.12
אשלגן (מ"ג)47.2946.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11% 12.3% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.