דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת ולנטיין יפהפייה
רולדת ולנטיין יפהפייה
רולדת קצפת ותותים ליום האהבה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 להפריד באופן מושלם את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • 3 להקציף במיקסר עם בלון ההקצפה את החלבונים (הלבנים) והסוכר על מהירות מקסימאלית כ- 6 דקות עד שמתקבל קצף תפוח, לבן ואוורירי.
  • 4 להנמיך את המיקסר למהירות המינימאלית, להוסיף את החלמונים (הצהובים) תוך כדי פעולת ההקצפה למשך כ- 2-3 דקות נוספות עד לאיחוד. להוסיף את תמצית הוניל, הקורנפלור והקמח, ולהגביר מעט את מהירות המיקסר. ממשיכים בפעולת ההקצפה עד לאיחוד על המרכיבים.
  • 5 אם אתם מעוניינים ביצירת דוגמת הלבבות (אפשר גם לדלג על השלב הזה): לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולשמן אותו ממש בעדינות בעזרת ספריי שמן או מברשת סיליקון - שימו לב לא לשמן יתר על המידה אחרת דוגמת הלבבות תיהרס. להעביר 5-6 כפות מבלילת הרולדה אל קערה נפרדת, להוסיף את צבע המאכל האדום ולערבב. להעביר את הבלילה האדומה אל שקית זילוף עם פייה חלקה וקטנה בגודל 1 מ"מ (אפשר גם לגזור שפיץ בגודל הזה), ולזלף בעדינות לבבות קטנים על גבי נייר האפייה בצפיפות עד כמה שניתן (ליצור 2 פסים קטנים אלכסוניים שנפרדים בקצה שלהם). לכסות באופן אחיד את כל נייר האפייה בלבבות האדומים ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 4-5 דקות בדיוק עד שדוגמת הלבבות מתנפחת מעט וכשנוגעים בהן הן יציבות. להוציא מהתנור.
  • 6 למזוג על הלבבות את בלילת הרולדה הלבנה שנותרה ולכסות באופן אחיד. לאפות כ- 15 דקות בתנור עד שהרולדה שחומה ויציבה למגע. להוציא מהתנור ולצנן לגמרי. לשחרר את העוגה בעדינות מנייר האפייה ולהפוך כך שהלבבות תהיינה בצד של שולחן העבודה.
  • 7 להקציף במיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר ואינסטנט הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. למרוח את הקצפת על גבי הרולדה בעזרת מרית (לא לגעת בשוליים), לסדר את פרוסות התותים על הקצפת ולגלגל את הרולדה - יש להיעזר בנייר האפייה כשמגלגלים מהצד הרחב של הרולדה עד לקבלת גליל יפה.
  • 8 לגזור את הפינות של הרולדה לקבלת צורה יפה, להעביר לצלחת הגשה ולקרר מעט במקרר.
  • 9 לפרוס ולהגיש קר רולדת קרם וניל ותותים מפנקת שתראה המון אהבה לכל מי שיתענג עליה!
  • 10 בתיאבון ויום אהבה שמח חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

שומרים את הרולדה בכלי אטום במקרר למשך כ- 3 ימים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159236
חלבונים (גרם)3.29 4.88
פחמימות (גרם)1928
מתוכן סוכרים (גרם)14.36 21.31
שומנים (גרם)8.04 11.93
מתוכם שומן רווי (גרם)4.26 6.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.240.36
כולסטרול (מ"ג)96.86 143.77
נתרן (מ"ג)59.7488.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.39
מים (גרם)27.8141.28
ויטמין A (מק"ג)34.1350.65
ויטמין B (מ"ג)0.580.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.9919.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.28
ויטמין C (מ"ג)7.3510.91
ויטמין D (מק"ג)0.440.65
ויטמין E (מ"ג)0.260.38
ויטמין K (מק"ג)0.340.5
סידן (מ"ג)21.9632.59
ברזל (מ"ג)0.430.64
מגנזיום (מ"ג)4.256.3
זרחן (מ"ג)45.2467.15
אבץ (מ"ג)0.290.43
אשלגן (מ"ג)49.273.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.781.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.731.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 26.7% 10.9% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.