דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
התבשיל הכי טעים שתכינו לארוחת שישי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 406 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת תפוחי האדמה הממולאים:
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי בקערה.
  • 2 חותכים את תפוחי האדמה לרוחב לשני חצאים, ומרוקנים כל חצי תפוח אדמה בעזרת כפית/כף/סכין מתאימה.
  • 3 ממלאים את תפוחי האדמה במלית הבשר והאורז, ודוחסים את המלית פנימה. מהתערובת שתישאר לכם מגלגלים קציצות בגודל בינוני (אפשר גם למלא פלפל ירוק בתערובת הבשר שנותרה).
  • הכנת הרוטב והתבשיל:
  • 1 מחממים את השמן בסיר סוטאז` רחב ומטגנים את הבצל והשום במשך כ- 3-4 דקות (את השום לקראת הסוף). מוסיפים את העגבנייה והפלפל האדום, ממשיכים לטגן, מוסיפים את רסק העגבניות ושאר התבלינים וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות.
  • 2 מסדרים בסיר את תפוחי האדמה הממולאים, מוזגים את המים (מוסיפים עוד במידת הצורך), מוסיפים גם את הקציצות, מנערים את הסיר היטב כך שכל הרוטב יתפזר ויעטוף את כל הממולאים, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות או עד שמוכן.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דיאנה סדיקוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)440109
חלבונים (גרם)21.64 5.33
פחמימות (גרם)4812
מתוכן סוכרים (גרם)4.72 1.16
שומנים (גרם)18.69 4.61
מתוכם שומן רווי (גרם)3.2 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)47.7 11.76
נתרן (מ"ג)1,903469.18
סיבים תזונתיים (גרם)5.13 1.27
מים (גרם)293.7372.41
ליקופן (מ"ג)0.650.16
ויטמין A (מק"ג)98.524.28
ויטמין B (מ"ג)9.412.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.551.62
ויטמין B5 (מ"ג)1.420.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.940.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.188.92
ויטמין B12 (מק"ג)1.540.38
ויטמין C (מ"ג)62.5515.42
ויטמין E (מ"ג)1.360.34
ויטמין K (מק"ג)26.446.52
סידן (מ"ג)52.8413.03
ברזל (מ"ג)3.720.92
מגנזיום (מ"ג)64.4315.88
זרחן (מ"ג)234.5857.83
אבץ (מ"ג)4.771.18
אשלגן (מ"ג)1,009248.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 20.1% 23.2% 51.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.