דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן אמיתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 249 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את תפוחי האדמה המקולפים לאורך ולרוקן את תוכנם ליצירת סירות. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי ס"מ אחד. לטגן את סירות תפוחי האדמה ופרוסות החציל בשמן עמוק ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את חזה העוף הטחון, לערבב ולהמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו ללבן. לכסות ולבשל על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים ומתאדים.
  • 3 להוסיף את המלח, הפלפל השחור והפלפל האנגלי הטחון, ולטגן עוד קצת.
  • 4 לסדר את תפוחי האדמה בתבנית אפייה (כמו בתמונה) ולמלא אותם בחזה העוף המטוגן. להניח גם את החצילים בתבנית, למעוך מעט את פנים החציל ולמלא גם כן בחזה העוף המטוגן.
  • 5 בין תפוחי האדמה והחצילים הממולאים להניח את הפלפלים הצבעוניים הקטנים (שלמים).
  • 6 לערבב את מצרכי הרוטב, להרתיח על להבה נמוכה כ- 10 דקות ולצקת מסביב לירקות הממולאים בתבנית.
  • 7 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות ולאפות בתנור (לא מכוסה) למשך כ- 40 דקות עד להשחמה מלמעלה.
  • 8 לקשט בעירית או בנענע.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון הירקות הינה כמות מוערכת הנספגת בהן לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ג`נדר אנעאם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22992
חלבונים (גרם)9.7 3.9
פחמימות (גרם)2510
מתוכן סוכרים (גרם)4.18 1.68
שומנים (גרם)10.6 4.26
מתוכם שומן רווי (גרם)1.03 0.42
כולסטרול (מ"ג)18.96 7.62
נתרן (מ"ג)607.4244.18
סיבים תזונתיים (גרם)3.11 1.25
מים (גרם)193.8277.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)76.7630.86
ויטמין B (מ"ג)6.512.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.881.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.80.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.4814.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.03
ויטמין C (מ"ג)98.7539.7
ויטמין D (מק"ג)0.030.01
ויטמין E (מ"ג)0.960.39
ויטמין K (מק"ג)5.82.33
סידן (מ"ג)19.948.02
ברזל (מ"ג)1.020.41
מגנזיום (מ"ג)37.2814.99
זרחן (מ"ג)111.4744.81
אבץ (מ"ג)0.650.26
אשלגן (מ"ג)523.73210.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.380.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 22.1% 20.2% 51.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.