דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקה ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 342 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד כס"מ, מעבירים למסננת גדולה, ממליחים במלח ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים שמן זית משני הצדדים. אופים כרבע שעה בחום של 190 מעלות, עד ריכוך והזהבה.
  • 3 מערבבים את כל המצרכים למלית הבשר יחד ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 4 יוצרים מתערובת הבשר מעין קציצות מאורכות, מניחים על פרוסות החצילים ומגלגלים.
  • 5 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטג` בינוני את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום וטבעות פלפל אדום חריף ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים פפריקה וזרעי כמון לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך קל.
  • 6 מוסיפים רסק עגבניות ואבקת מרק עוף, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מוסיפים לרוטב את החצילים הממולאים ומבשלים עוד כ- 40 דקות על אש קטנה (תחילה כ- 20 דקות עם מכסה מעט פתוח להסמכת הרוטב, אח"כ מכסים וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות עד שהבשר מוכן).
  • 7 הרי לכם מוסקה מהסרטים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סוף הבישול אפשר לפזר מעל מעט כוסברה קצוצה.

הערך התזונתי כולל בשר בקר טחון עם 5% שומן (הערך התזונתי לא כולל שימוש בשומן כבש). שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23669
חלבונים (גרם)15.59 4.55
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)7.12 2.08
שומנים (גרם)10.39 3.04
מתוכם שומן רווי (גרם)2.54 0.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)57.84 16.9
נתרן (מ"ג)929.71271.67
סיבים תזונתיים (גרם)4.08 1.19
מים (גרם)284.1683.03
ליקופן (מ"ג)2.620.76
ויטמין A (מק"ג)43.0312.57
ויטמין B (מ"ג)5.511.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.011.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.7411.32
ויטמין B12 (מק"ג)1.160.34
ויטמין C (מ"ג)27.558.05
ויטמין D (מק"ג)0.130.04
ויטמין E (מ"ג)1.270.37
ויטמין K (מק"ג)14.494.23
סידן (מ"ג)43.612.74
ברזל (מ"ג)2.960.86
מגנזיום (מ"ג)39.5111.55
זרחן (מ"ג)165.1148.25
אבץ (מ"ג)3.350.98
אשלגן (מ"ג)592.81173.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.390.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 20% 30% 42.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.